Roko Badžim: Želimo dobiti ovu utakmicu

  • 26. prosinca 2016.
  • Vijesti
  • 214 Views

Prije nego odu na kratki zimski odmor, košarkaši Šibenika moraju odigrati još jednu utakmicu, i to protiv najjačeg protivnika. Na Baldekin, naime, stiže Cedevita. Doduše, pitanje je u kakvom će sastavu stići Zagrepčani, s obzirom da praktički igraju svaki drugi dan, pa su tako igrali i za Božić. Pitamo stoga Vladimira Anzulovića je li teško pripremiti igru, a da zapravo ne zna protiv kojih igrača će igrati?

– Istina, to jest problem, ali kao i za svaku pravu utakmicu, tako će i za ovu odlučiti čvrstoća, agresivnost, koncentracija i dnevna forma. Ali, najbitnije je podići razinu obrane u odnosu na susret s Cibonom. Bez obzira na njihov dobar šuterski dan, kojem smo i mi kumovali, ne smijemo si dopustiti da primimo 94 koša. Jest da smo mi najefikasnija momčad u A1 ligi, ali prave utakmice dobivaju se obranom. Trener sam koji vjeruje da se sustav treba prilagođavati igračima, ali u tom obrambenom dijelu imamo prostora za napredak – kaže trener narančastih.

Pa, je li vrijeme da ‘skinu’ nekog ‘velikog’, hoće li navijači, nakon što su ostali bez božićnog (Cibona), dobiti novogodišnji poklon (Cedevita)? Prije odogovora Zula je duboko odahnuo.

– Moramo im nešto staviti pod bor – kazao je sa smješkom.

Pobjeda protiv ‘vitamina’, smatra Roko Badžim, bila bi vrlo važna i zbog atmosfere u svlačionici.

– Bilo bi ružno otići na pauzu s dva uzastopna poraza, ne bi to bio dobar osjećaj. I zato želimo dobiti ovu utakmicu – poručio je mladi bek ‘građana’.

Podsjećamo, utakmica protiv Cedevite na Baldekinu na rasporedu je u utorak, s početkom u 18 sati.

Share: