‘Narančasti pobijedili Cedevitu’: Na euforičnom Baldekinu pao prvak države

  • 27. prosinca 2016.
  • Vijesti
  • 369 Views

Košarkaši Šibenika na najbolji su mogući način zaključili prvi dio domaćeg prvenstva. Na Baldekinu su ‘skinuli’ prvaka države Cedevitu (95:81).
Koji su tako, kako je priželjkivao trener Anzulović, svojim navijačima pod bor stavili lijep poklon.

Početak utakmice za narančaste bio je kao iz snova. Poveli su 9:0, ostavivši goste bez poena skoro četiri minute. Agresivna igra prislila je Cedevitu na velik broj grešaka, na kraju prve četvrtine imala ih je čak osam. U napadu je, pak, odličan posao radio Ivanov, koji je prvu dionicu završio s deset postignutih poena. U drugu četvrtinu ušlo se rezultatom 21:15, da bi domaćin vrlo brzo otišao i na +10 (28:18). Pred kraj poluvremena zablistao je, pak, Petani. Sa dvije vezane trice odveo je svoju momčad na +13 (40:27), a pogodio je i posljednji šut u prvom dijelu za najvećih, +15 Šibenika (45:30) i delirij na tribini.

U istom stili Teo je nastavio i u drugom dijelu. Stavio je tricu za 53:36 i novo rekordno vodstvo. Iako su imali priliku potpuno prelomiti utakmicu, mahom zbog svojih grešaka, u tome nisu uspjeli, pa su Zagrepčani minutu i pol prije kraja treće četvrtine smanjili na 63:51. Tada, narančasti vade novo oružje, ‘snajpera iz Mandaline’. Bašić stavlja dvije trice i vraća na ugodnijih +16 (69:53), da bi se u posljednjih deset minuta ušlo rezultatom 69:56.

A tamo se nastavio Petani show, koji je kada se Cedevita približila na 12 poena, pogodio još jednu tricu za 75:60, osam minuta prije kraja. Kod rezultata 77:66 važnu tricu stavio je i Bašić, a onda je poentirao i Turkyilmaz ( tražio je da igra , iako je imao temperaturu) za 82:66, pet minuta prije kraja. I to je bilo to. Šibenik je sačuvao prednost do kraja i moglo je uslijediti veliko slavlje s navijačima.

Što se tiče strijelaca, Ivanov je zabio 19, Petani, 18, Halilović 12. Najefikasniji kod gostiju bili su, pak, Krušlin sa 16 i Katić sa 14 postignutih poena.

Ovom pobjedom Šibenik je prvi dio A1 lige završio s omjerom 10-3.

Šibenski portal
Foto: GKK Šibenik

Share: