Miki Halilović uživa u Šibeniku: ‘Funcuti su fantastični, a uz njihovu podršku možemo daleko’

  • 11. siječnja 2017.
  • Vijesti
  • 358 Views

Na Baldekin je stigao iz Zagreba kao pojačanje. I odmah je bilo nesumnjivo jasno kako je njegovo dovođenje pun pogodak. BIH reprezentativac Miralem Halilović od starta je zadobio povjerenje navijača, jedan je od najboljih igrača Šibenika. U razgovoru za ŠibenikIN otkriva kako se snašao u Šibeniku, što očekuje od sezone, …

Kako je došlo do dolaska u Šibenik?
– U Šibenik sam došao na poziv trenera Anzulovića kojeg dugo poznajem, a s kojim sam surađivao dok sam igrao u Krki. Kada je postao trener Šibenika zvao me i na kraju smo postigli suradnju. Bilo je tu još nekih opcija, ali iz ove perspektive moram priznati da je Šibenik ispao najbolja.

Puno ste puta bili na Baldekinu, u dresu drugog kluba – kako je to sada biti u narančastom, šibenskom dresu?
– Na Baldekinu sam sa Zagrebom u četiri godine odigrao stvarno dosta utakmica i uvijek sam bio pomalo ljubomoran na tu atmosferu i podršku s tribina koju je Šibenik imao, tako da mi je sada stvarno užitak igrati. I vjerujem da igrači daju i više nego što mogu kad imaju sve to na svojoj strani.

Hvalili ste Funcute i prije dolaska na Baldekin, isticali da vam je gušt igrati u vrhunskoj atmosferi Baldekina, sad je to sigurno još dimenzija više.
– Stvarno su fantastični. Svaku utakmicu su tu, izgaraju za svoj klub i grad. Puno nam znače i stvarno je velika stvar kad ih vidimo da nas prate na gostovanja protiv Zadra, Cibone i svih ostalih klubova. Stvarno im skidam kapu i bez njih ništa ne bi bilo isto.

Kako gledate na rezultate svog kluba u dosadašnjem dijelu prvenstva?
– Mislim da možemo biti zadovoljni i da smo manje-više ispunili sve što smo trebali. Ostaje žal za utakmicama protiv Jollya i Zadra koje smo izgubili uz minimalnu razliku. U te dvije nismo bili pravi i u drugom dijelu sezone možemo to ispraviti.

Kruna na odličnu polusezonu zasigurno je bila pobjeda nad ABA ligašem Cedevitom na Baldekinu.
– Sigurno da jeste. Cedevita je došla, za razliku od utakmica s ostalim A-1 ligašima, pojačana s pet igrača koji ravnopravno participiraju u ABA ligi i Eurocupu te dobiti takvu ekipu s 15 poena razlike sigurno nije mala stvar. Ta utakmica nam treba biti model kako igrati protiv ‘velikih’ ekipa.

I vi igrate odlično, kao uostalom i momčad, koliko ste vi osobno zadovoljni svojim igrama?
– Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom i vjerujem da ću u drugom dijelu biti još bolji. Najvažnije od svega je da pobjeđujemo i da stojimo dobro na tablici, a takva smo ekipa da uvijek netko drugi može iskočiti.

Dugo ste u hrvatskoj košarci, koliko je ‘ulazak’ Cedevite, Cibone i Zadra od početka A-1 lige, doprinio atraktivnosti lige?
– Doprinosi puno na način da neke sredine, ekipe, a uostalom i igrači imaju po prvi puta iskusiti igrati protiv takvih ekipa i igrača koje su do sada gledali na TV-u. Govorim konkretno za ekipe iz donjeg doma koje inače igraju ligu za opstanak. Naravno, to dovodi gledatelje i, općenito, donosi dosta dobrog.

Puno je još utakmica pred vama, a za sada ABA liga izgleda vrlo dohvatljivo. Vjerujete li da taj cilj možete i ostvariti na kraju sezone?
– Kao prvo, ni sam više ne znam kako se određuje plasman u ABA ligu. Ovih dana je bilo raznih informacija tako da ne znam na čemu je ostalo. Na nama je da nastavimo s radom i napretkom te da probamo dobiti što veći broj utakmica. Mislim da smo odlična ekipa i da uz podršku naših navijača možemo daleko.

Kako vas je prihvatila ekipa, suigrači?
– Većinu tih momaka znam od ranije, manje ili više, tako da uklapanje nije trajalo dugo. Sve su to super momci, ambiciozni i stvarno mogu reći da je ‘kemija’ u ekipi odlična te da jedva čekamo nastavak prvenstva.

Kako vam je u Šibeniku, život općenito, što se najčešće radi kad nema treninga i utakmica?
– U Šibeniku mi je super. Nevjerojatno mi je da jaknu praktički nisam obukao do sredine prosinca i ta klima mi baš odgovara. Slobodno vrijeme provodim s curom i prijateljima. Prvih par mjeseci sam upoznavao grad i okolicu, a sad kad je hladnije više budem doma, čitam ili skoknem do kina pogledati neki film. Sve u svemu jako sam sretan i zadovoljan.

Šibenik IN

Share: