‘Roko Badzim: “Alkar je dobra priprema za ono što nas čeka”

  • 20. siječnja 2017.
  • Vijesti
  • 248 Views

Nešto manje od mjesec dana bili su bez utakmica košarkaši Šibenika i ne sumnjamo da su se već pomalo i zaželjeli one atmosfere na Baldekinu, onog huka s tribina koji ih je nosio u prvom dijelu sezone, ali i svih prethodnih godina. Drugi dio A1 lige otvaraju protiv svojih starih rivala iz Sinja. U subotu im u goste stiže Alkar, koji je za razliku od narančastih pretrpio značajne promjene u igračkom kadru. I to, reklo bi se, nagore.

– Da, mislim da su oslabljeni u odnosu na prvi dio prvenstva. Ostali su bez Johnsona, koji je bio ponajbolji igrač lige, kao i bez Vrlike, koji im je također bio važan igrač. Dakle, mi jesmo favoriti po svemu, i po rosteru, i po ljestvici i po tome što igramo kući, ali, nikako ih ne smijemo podcijeniti. Moramo ući ozbiljno u utakmicu koja će nam biti i dobra priprema za one nadolazeće, ozbiljnije protivnike, kako u prvenstvu, tako i u Kupu – kazao je Roko Badžim.

Da pristup mora biti pravi ističe i Vladimir Anzulović.

– Jest da su ostali bez par važnih igrača, ali su umjesto njih doveli dva, tri mlada igrača željna dokazivanja. U Šibenik dolaze rasterećno i mogu nam napraviti probleme ne budemo li pravi. Tim više što su utakmice nakon dugotrajnih pauza uvijek ‘škakljive’ i što je ovo dalmatinski derbi koji uvijek nosi poseban naboj, kako na parketu, tako i na tribini – kaže trener narančastih.

Pitali smo ga je li razočaran što u ovoj zimskoj stanci ‘pod borić’ nije dobio neko pojačanje?

– Uprava je uložila ozbiljne napore sa željom da osvježi momčad, bila su u igri dva, tri igrača, ali na kraju je donijela pravu odluku da se ne dovodi bilo tko. Dugoročna stabilnost puno je važnija od nekih financijskih akrobacija. I ponovit ću ono što govorim od prvog dana, imam puno povjerenje u ovaj sastav – zaključio je Anzulović.

Sibenski portal

Share: