Šibenik srušio Zadar u vrućoj atmosferi Baldekina

  • 28. siječnja 2017.
  • Vijesti
  • 370 Views

Orila se šibenska pisma večeras na Baldekinu. Kako i neće kad je u velikom dalmatinskom derbiju, nakon velike borbe, pao Zadar (64:53), koji je ovim porazom upao u velike probleme. Narančasti, pak, ovim trijumfom ostaju pri samom vrhu A1 lige i napunjeni samopouzadnjem idu dalje. Šibenik je, inače, loše ušao u utakmicu, ili bolje reći, Zadar je jako dobro otvorio. Gosti su zatvorili prilaze svom košu i istodobno pogađali iz vana, pa je nakon uvodnih minuta semafor pokazivao 0:7, a sa +7 (12:19) Zadrani su okončali prvu četvrtinu. Od tih 12 poena za Šibenik, deset je zabio Ivanov.

U drugoj četvrtini potpuno druga priča. Narančasti su proigrali, u oba smjera, pa su nakon trice Turkylimaza poveli 21:20, a Izzo je tricu stavio i za lijepih +7 u 14. minuti (30:23) i oduševljenje tribina, a onda je domaćin poenima Badžima otišao na 35:26. Ipak, dvjema uzastopnim tricma Zadar opet hvata priključak, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 35:32.

U nastavku se praktički igralo koš na koš, do pred kraj četvrtine. Tada serijom koševa Zadra preuzima vodstvo (41:42), ali večeras jako dobri Pandurić vraća ‘građanima’ minimalnu prednost, za 43:42 na ulasku u posljednju Kao što se moglo očekivati neizvjesnost je potrajala do posljednjih minuta. Pa je u takvoj rovovskoj bitki 50:46 Šibenika četiri minuta prije kraja bila solidna prednost.

A dvorana je eruptirala kad je Siriščević stavio tricu za 53:46, nešto više od tri minute prije kraja. Plus sedam (55:48) bilo je i na ulasku u posljednje dvije minute, a svemu je bilo kraj kad je Halilović zakucao za 58:48. Ive Ivanov bio je prvo ime narančastih sa 16 ubačenih poena i sedam uhvaćenih lopti, Siriščević je dodao 11, Badžim devet poena. Kod Zadra je najviše zabio Ramljak, 19 poena.

Šibenski portal

Share: