Juniorima Šibenika nema premca u Dalmaciji

  • 6. veljače 2017.
  • Vijesti
  • 387 Views

Juniorska momčad GKK Šibenika opet dominira na jugu. Dva kola prije kraja već su osigurali naslov prvaka Juniorske profi lige -skupina Jug , i to bez greške, s omjerom 8-0. Posljednju pobjedu u nizu upisali su protiv gradskih rivala iz Jollyja (83:69), i to bez ponajboljeg igrača, Pave Paića (ali i bez Luke Skorića i Ivana Šolića). Momci Petra Maleša tako su na najboljem putu da ‘narančastima’ treću godinu zaredom osiguraju nastup na Final Fouru Prvenstva Hrvatske.
– To je osnovni cilj, a onda ćemo vidjeti. Ne želim ništa unaprijed predviđati i obećavati. Idemo prvo u ožujku najbolje što možemo odraditi poluzavršni turnir – kaže Maleš, koji je pun hvale za svoje igrače.
– Vrijedni su, karakterni, maksimalno predani. U svaku utakmicu, igrali protiv jačeg ili slabijeg protivnika, ulaze s jednakim intenzitetom, i to im se vraća – veli trener narančastih juniora.
A suparnici na jugu nisu nimalo bezazleni , tu je Split , Zadar , Jolly … Unatoč tome, njegovi mladići dominiraju.

– Nije baš da su juniori Šibenika u prošlosti često pobjeđivali u Splitu i Zadru, i zato ovaj rezultat treba respektirati – ističe Maleš.
Okosnicu njegove momčadi čine juniorski reprezentativci Pave Paić , Domagoj Šarić i Toni Nakić, kadetski reprezentativac Ivan Gulin ,zatim Ivan Baljkas , Marko Vlaić , Ivan Nerber , Luka Skorić , Ivan Šolić , Marko Buva i Paško Pancirov.
Ono što valja istaknuti jest da su u ekipi praktično standardni članovi i pet kadeta – već spomenuti Ivan Gulin ,zatim Lovre Knežević, Ivan Živković, Antonio Kumanović i Marin Tomić. Od ostalih igrača koje nismo spomenuli, tu su još Vjeko Zorić, Lovre Zorić i Daniel Milikić. Dakle, zapamtite ta imena, za nekoliko godina i oni bi mogli puniti Baldekin.
ŠP
Foto :GKK Šibenik

Share: