Neizvjesna završnica ovog puta na stranu Šibenika: Iz Slavonije se vraćaju s pobjedom

  • 27. veljače 2017.
  • Vijesti
  • 349 Views
Neizvjesna završnica ovog puta na stranu  Šibenika: Iz Slavonije se vraćaju s pobjedom
“NARANČASTI” SE OPET VRATILI NA TREĆU POZICIJU
Još jednu dramatičnu utakmicu, ovog puta s happy endom, odigrali su košarkaši  Šibenika. Loše prvo poluvrijeme i zaostatak od 15 koševa, prebrisali su u odličnom drugom dijelu, te su u neizvjesnoj završnici stigli do pobjede. Pobijedili su Vrijednosnice Osijek na njihovom terenu rezultatom 81:80.
Pet koševa Petanija u uvodu utakmice  Šibeniku donose vodstvo od 5:1 na otvaranju utakmice. No, brzo su domaćini, koji su imali više raspoloženih igrača, preuzeli vodstvo. Već u sedmoj minuti Osječani su zabili 22 koša i došli do dvoznamenkaste prednosti – 22:11. Konsolidirali su gosti svoje redove i do odlaska na odmor smanjili na minus pet (27:22).
Početak druge četvrtine malo koševa i s jedne i s druge strane. Došli su Šibenčani do minus jedan (29:28), no, Mustapić, Katura i Robinson ponovno su svojoj momčadi donijeli i najvećih +15 (47:32) pred kraj četvrtine. Ipak, u drugi dio šibenski su košarkaši ušli s -13 (47:34).
Odličan ulazak Šibenčana u drugi dio. U manje od četiri minute igre nadoknadili su zaostatak: poslije bacanja Ivanva došli su na 51:49 (serija 15:4). Imali su i dva napada za izjednačenje, odnosno možebitno vodstvo, no, nisu realizirali niti jedno. Kazna na drugoj strani: nesportska pogreška Bašića, Šarac zabija dva bacanja, a u dodatnom napadu koš i dodatno bacanje Mustapića za 56:49.
S dvije trice Petani drži svoje blizu domaćinima. A kad se dalekometnim šutom nadovezao i Ivanov u 29. minuti Šibenčani su poslije dugo vremena poveli – 59:58. Plus jedan (61:60) gostujući košarkaši imaju uoči završih deset minuta igre.
Dva polaganja Osječana na startu četvrte četvrtine za novo njihovo vodstvo, no, odličan je bio odgovor. Konačno je upala i Siriščevićeva trica za vodstvo od 66:64. Vrijednosnice izjednačuju, a trica tada ulazi i Panduriću, kontru zabija Siriščević za 71:66, šibensko vodstvo.
Raspoloženi Petani zabija novu tricu i donosi plus osam svojoj momčadi (76:68) manje od četiri minute prije kraja. Ali uporni Osječani se ne predaju, smanjuju prednost, a tricom Kature, u zadnju minutu, se ulazi sa šibenskim vodstvom od jedan razlike – 78:77. Šibenik ima napad, ali suci sviraju faul u napadu Petaniju. Nema koša niti na drugoj strani, Mustapićev šut ne ulazi.
Osijek radi brz prekršaj i na liniju slobodnih bacanja ide Badžim: pogađa oba bacanja za 80:77. 13 sekundi je do kraja, domaćini imaju napad: Šarac je također na liniji slobodnih bacanja, no, on svoja dva bacanja promašuje. Na drugoj strani Siriščević pogađa jedno za 81:77, a tricu zabija Katura 1,5 sekundi prije kraja. U tako kratkom vremenu domaćini nisu uspjeli još jednom ugroziti šibenski koš.
Do pobjede Šibenčane su vodili Petani, Halilović i Ivanov, sva trojica zabila su po 19 koševa (Halilović je imao i 12 skokova).
VRIJEDNOSNICE OSIJEK – ŠIBENIK 80:81 (27:22, 20:12, 13;27, 20:20)
Suci: Krunoslav Peić, Tomislav Prpić, Domagoj Marunica (svi Zagreb)
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: J. Šarac, Došen, Robinson 21, Žulj, Vuković 8, Katura 15, A. Šarac 11, Karlović 2, Turalija 4, Mustapić 19. Trener: Vladimir Krstić.
ŠIBENIK: Radovčić, Šarić, Andabaka, Badžim 5, Bašić, Pandurić 5, Paić, Ivanov 19, Petani 19, Siriščević 10, Halilović 19. Trener: Vladimir Anzulović.
Šibenik IN
Share: