Narančasti sredili Goricu na raspjevanom Baldekinu, na svoje došla i šibenska mladost

  • 4. ožujka 2017.
  • Vijesti
  • 314 Views

Nakon Kupa Baldekin se vratio starom ruhu. Montažne tribine uklonjene su, ali i one ‘fiksne’ bile su sasvim dovoljne za primiti one koji su došli pogledati prvenstveni dvoboj GKK Šibenika i Gorice. Bila je tu i mala, ali vjerna i raspjevana grupa Funcuta. Oni i ostali gledatelji prije početka utakmice toplim su pljeskom nagradili juniore Šibenika koji su osvojili prvo mjesto na jugu i sada kreću u lov na novi Final Four.

Što se tiče događanja na parketu, ‘građani’ su očekivano upisali novu, 15 pobjedu u A1 ligi (100:75). U prvoj četvrtini domaćin je živio uglavnom od dalekometnih šuteva. Siriščević je ubacio dvije trice, Turkyilmaz je nakon što je ušao odmah stavio jednu, Radovčiću smo također upisali jednu, ali je ipak gazio crtu. Kod gostiju su se, pak, u tom početnom razdoblju istaknuli Felix i Mašić, i kada se sve zbrojilo i oduzelo, nakon prvih deset minuta semafor je pokazivao 20:15.

Gorica je dugo odolijevala u drugoj četvrtini, uglavnom zahvaljujući spomenutom Felixu. Međutim, pred kraj poluvremena razigrao se Badžim (dva lijepa prodora), mladi Radovčić pogodio je dva dalekometna šuta, ruku je dao i Ivanov s jednom tricom, pa se na pauzu ipak otišlo sa solidnih 50:37. Na početku drugog dijela s nekoliko se poteza istaknuo Izo, pa su narančasti još malo povećali prednost (57:40). Iskoristio je to Anzulović i dao minutažu mladim snagama, pa su u završnici treće četvrtine istovremeno zaigrali Radovčić, Šarić, Nakić i Paić, a u posljednjih deset minuta ušlo se rezultatom 70:57. A u toj posljednjoj četvrtini ništa se značajnije nije promijenilo, osim što je domaćin dodatno povećao prednost za konačnih +25. Uslijedilo je tradicionalno slavlje igrača s navijačima, koji su se najviše veselili Izi, pa su ga pozvali da preuzme ‘dirigiranje navijačkim zborom’.
Ivanov sa 16 postignutih koševa bio je najefikasniji u šibenskim redovima, Radovčić je dodao 13, Siriščević 12, Halilović 11.

Šibenski portal
Foto: GKK Šibenik / Milan Balaban

Share: