Narančasti uragan u trećoj četvrtini otpuhao Škrljevo

  • 14. ožujka 2017.
  • Vijesti
  • 344 Views

Gostovanje kod Škrljeva označeno je kao moguća ‘mina’ za košarkaše Šibenika. Kako i neće kad je u Mavrincima pala i Cedevita. Koliko im je bio važan taj dvoboj svjedoči i to što su narančasti na put krenuli dan ranije, kako bi se što bolje ‘aklimatizirali’ na tamošnju sredinu. I uspjelo je. Upisali su 16 pobjedu (74:60), a ključna je bila treća četvrtina. Tih deset minuta momčad Vladimira Anzulovića odradila je besprijekorno, zabivši 24 poena, a primivši samo sedam.

Do tada je utakmica bila prilično izjednačena, pa se na odmor otišlo s dva poena prednosti za ‘narancaste” (34:36). Tih ukupno 19 poena plusa koji su stekli nakon treće četvrtine Šibenčani su, uz manje poteškoće (domaćin se dvije i pol minute prije kraja približio na šest poena zaostatka) znali sačuvati u posljednoj dionici i odnijeti važnu pobjedu, koju su proslavili sa skupinom raspjevanih Funcuta.

Ive Ivanov sa 20 postignutih poena predvodio je šibenske strijelce, kapetan Bašić dodao je 11, Badžim i Halilović po deset. Brian Williams bio je, pak, prvo ime domaćina sa 16 postignutih koševa.
Sibenski portal

Share: