Narančasti s pola gasa, bez Petanija, riješili Kvarner za petu prvenstvenu pobjedu u nizu

  • 18. ožujka 2017.
  • Vijesti
  • 408 Views

Košarkaši Šibenika očekivano su na Baldekinu svladali fenjeraša A1 lige, Kvarner. U utakmici koja je za njih bila malo jači trening i dobra priprema za puno jače dvoboje koji ih čekaju u završnici prvenstva narančasti su slavili sa 94:75 i tako došli do pete uzastopne i ukupno 17 prvenstvene pobjede.

gkk kvarner 3

Učinili su to bez prvog razigravača, Tea Petanija, koji je zaradio nezgodan udarac na treningu, pa su se na toj poziciji izmjenjivali Radovčić, Pandurić i Badžim. Počeo je Anzulović utakmicu i bez Ivanova, s Turkyilmazom u startnoj petorci, i to je, izuzev prve dvije i pol minute, izgledalo neloše, pa je domaćin vrlo brzo došao na dvoznamenkastu prednost (13:2). Pred kraj četvrtine Ivanov je ipak ušao i na koncu opet bio ponajbolji igrač Šibenčana. A kako je susret odmicao, prednost narančastih stalno je rasla. Na polovici druge četvrtine ona je iznosila +21 (37:16). Kako je bilo jasno da Riječani ne mogu ozbiljnije zaprijetiti, Anzulović je opet dao određenu minutažu mladim snagama, koji su je, manje-više solidno iskoristili. Na koncu su se gosti ipak spustili ispod 20 poena zaostatka. Inače, dirigiranje funcutskim zborom nakon utakmice ponovno je na sebe preuzeo Izzo, ali je dionicu, iako u civilu, odradio i Teo.

gkk - kvarner 1

Što se tiče pojedinačne statistike, Ivanov je zabio 25 poena, Halilović 17, Paić i Badžim po 13, a Siriščević 12 poena. Prvo ime Riječana bio je Butorac sa 20 postignutih koševa. Već u petak ‘građane’ čeka novi prvenstveni izazov, gostovanje u Trnskom kod Zagreba.

Šibenski portal

Share: