Šibenik slavio u ludoj utakmici u Trnskom

  • 25. ožujka 2017.
  • Vijesti
  • 223 Views

Utakmica između KK Zagreba i GKK Šibenika u Trnskom još jednom je potvrdila zašto je košarka jedan od ‘najluđih’ sportova. I zašto prednost od 17 poena 17 minuta prije kraja ne mora ništa značiti. Jer upravo su toliko ‘narančasti’ bili u plusu nakon par minuta igre u trećoj četvrtini, da bi se onda morali čupati u završnici. I iščupali su se. Slavili su sa 85:83 i tako uzeli važnu pobjedu u borbi za vrh ljestvice.

U prvom dijelu Šibenčanima je sve polazilo za rukom, pogotovo u napadačkom dijelu. Šut ih je sjajno služio, ‘mrave’ su iz daljine ‘bombardrirali’ Siriščević, Bašić i Petani, u reketu su dobar posao radili Ivanov i Halilović, a domaćin je bio i nadskakan. Rezultat toga bio je da su narančasti na pauzu otišli sa velikih 15 poena prednosti (33:48). Na početku drugog dijela otišli su i na spomenutih +17, a onda stali. U trećoj četvrtini, u kojoj je Zagreb istrčao bez Batura (Marčinković nije igrao, kod Šibenika nije bilo Turkyilmaza), domaćin je potpuno dominirao. Otvorilo se Junakoviću, Božić je bio standardno dobar, svoj doprinos dali su Majcunić, Vlaić i Vitali. S druge strane, šut Šibenika za tri poena je stao, pa su tu dionicu Zagrepčani dobili sa 25:14 i u posljednjih deset minuta ušlo se rezultatom 58:62. Na startu treće četvrtine, poenima Vlaića i Junakovića, ‘mravi’ prvi put na utakmici dolaze u vodstvo 67:64, da bi onda ot
išli i na +7 (72:65). Ipak, Šibenik se tada opet budi. U tim trenucima domaćin je ostao bez Božića (ozlijedio gležanj), a kreator novog, ovog puta šibenskog preokreta bio je Badžim koji je stavio tri trice zaredom, pa su narančasti u završnicu ušli s četirii poena prednosti (72:76). Kod rezultata 75:76 važnu tricu zabio je i Petani, pa iako je Junaković novom tricom vratio nadu Zagreba, pobjeda je, proslavljena sa skupinom raspjevanih Funcuta, na koncu ipak otišla put juga. Zanimljivo, osim Petanija, na kraju je jednu dionicu dirigiranja slavljeničkim funcutkim zborom odradio i trener Vladimir Anzulović.

Halilović je na kraju bio najefikasniji igrač Šibenika sa 20 ubačenih poena, a dodao je i 11 skokova. Poen manje zabio je Siriščević, junak završnice Roko Badžim dodao je 13, Bašić 12, Petani 11, a Ivanov deset poena. Šibenčanin Martin Junaković zabio je, pak, najviše u domaćem sastavu, čak 27 poena, Božić je dodao 17, Majcunić 13.

Sibenski portal

(foto: GKK Šibenik)

Share: