Narančasti pali protiv Cibone u posljednjoj desetinki

  • 20. travnja 2017.
  • Vijesti
  • 340 Views

Košarkaši Šibenika posljednju su utakmicu na domaćem terenu u regularnom dijelu A1 zaključili porazom. Nakon nove drame s Cibonom narančasti su ostali dva poena kratki (67:69), a pali su u posljednjoj desetinki, košem Rozića.

Šteta, jer sve je bilo spremno za feštu na Baldekinu i proslavu prvog mjesta uoči doigravanja. Tribine su bile krcate, dvoboj je došao pogledati i Dario Šarić, kao i izbornik hrvatske reprezentacije Aco Petrović.

Međutim, bez obzira na nes(p)retan poraz, publika je velikim pljeskom nagradila igrače Šibenika.

Jako dobro su narančasti ušli u utakmicu. Poveli su 5:0, a u nekoliko navrata imali su sedam poena prednosti. Najangažiraniji u tom periodu bio je Halilović, a dobru rolu pružio je i Petani. Međutim, završnica prve četvrtine prošla je u dominaciji Cibone.

Uključujući i početne minute treće četvrtine, napravili su seriju 9:0 i prešli u vodstvo (21:23). Otišli su nakon toga gosti i na +11, a tolika je bila razlika i na poluvremenu (30:41).

Dvoznamenkastu prednost Zagrepčani su imali i na početku treće četvrtine (32:45), ali tada slijedi dalekometni show Siriščevića, Turkyilmaza i Badžima za poravnanje (47:47) i ludnicu u publici.

Decibeli su dodatno porasli kad je Izzo realizirao kontru za vodstvo narančastih (51:49), tri minute prije kraja treće četvrtine.

S druge strane uzvraća jako dobri Reynolds sa dvije trice i novo vodstvo Vukova (53:57), a posljednji koš u toj dionici zabija Halilović za 55:57 na ulasku u posljednjih deset minuta.

Gosti su bolje otvorili posljednju četvrtinu. Tricama Marinellija i Marića poveli su šest poena razlike (57:63). Tricu tada stavlja i rasploženi Siriščević za -3, da bi nakon što je Ivanov realizirao kontru, četiri minute prije kraja semafor pokazivao 62:63

U posljednjih minutu i pol ušlo se rezultatom 62:66. Tada tricu zabija Badžim (65:66), a nakon što su se uspješno obranili narančasti su dobili loptu, 49 sekundi prije kraja.

Dva bacanja iznudio je tada Turkyilmaz, ali je oba promašio. Ipak, lopta je opet završila u šibenskim rukama, 37 sekundi prije kraja. U tom jednom napadu narančasti su uputili tri šuta, ali niti jedan nije pronašao put do koša. S druge strane Joksimović je zabio jedno od dva bacanja za 65:67, a Šibenčanima za posljednji napad ostalo 6.7 sekundi. I uspjeli su, Ivanov je zabio za izjednačenje, 1.7 sekundi do kraja. Na žalost, bilo je to dovoljno da Rozić zabije i donose pobjedu gostima.

Šteta, Cibona se još jednom provukla.

Što se tiče strijelaca, Siriščević je zabio 15, Halilović 14, Badžim 11. Kod gostiju prvo ime bio je Reynolds sa 17, Šakić je dodao 15, Rozić 14.

Regularni dio sezone Šibenik zaključuje gostovanjem kod Cedevite (Ludbreg , nedjelja 18 h)

ŠP

Share: