Nevjerojatna demonstracija moći narančastih, razbili Zagreb i plasirali se u polufinale!

  • 1. svibnja 2017.
  • Vijesti
  • 352 Views

Košarkaši Šibenika u polufinalu su doigravanja za prvaka Hrvatske. Plasman među četiri najbolje ekipe izborili su ‘dvokorakom’, dvjema pobjedama protiv Zagreba. Ova druga, ostvarena u nedjeljnoj matineji u Trnskom, bila je prava demonstracija moći Anzulovićeve momčadi koja je slavila sa 123:96. Krajnji ishod još je i dobar za ‘mrave’ s obzirom da su pred kraj treće četvrtine gubili čak 40 razlike! Veliku pobjedu igrači i stručni stožer kluba s Baldekina proslavili su sa svojim navijačima koji su ih i u Trnskom došli podržati u velikom broju. Bila je to prava šibenska fešta u metropoli.

Uraganski je bio ulazak narančastih u utakmicu. Domaćin se kako-tako držao prvih sedam minuta (20:24), a onda Šibenčani rade seriju 12:2 i u drugu četvrtinu ulaze s pozamašnih +14 (22:36). U 11. minuti imali su već +19 (22:41), ubrzo je njihova prednost otišla na preko dvadeset poena (29:50), da bi tri minute prije poluvremena došli do ogromnih 29 poena prednosti (34:63). Siričević, Halilović, Badžim, Ivanov, Pandurić, svi su oni već u prvih dvadeset minuta ubacili dvoznamenkasti broj poena.

Sjajan je bio šut narančastih u tim trenucima, onaj za tri poena čak bolji od onog za dva (trica 11/15 ili 73 posto, dvica 10/14 ili 71 posto). Kod Zagreba su, pak, najveći otpor pružali Batur i Božić. U tom prvom dijelu Šibenik je zabio čak 74 poena, i na odmor otišao s okruglih, ogromnih +30 (44:74). I još malo statistike iz prvog poluvremena; Anzulovićeva momčad imala je dvostruko više skokova (11-22) i osam asistencija više (11-19).

Tu, međutim, nije bio kraj mukama domaćina. Nakon pet minuta igre u nastavku ‘građani’ su otišli na nevjerojatnih 40 poena prednosti (53:93). Dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine ‘pukla je i stotka’ (60:100).

Do kraja susreta Anzulović je dao priliku mladim snagama (Radovčić, Šarić, Andabaka, Paić), a nakon duge stanke zbog ozljede zaigrao je i Blaće.

Na kraju su čak šestorica igrača Šibenika ubacili dvoznamenkast broj poena; Halilović (19), Siriščević (18), Ivanov (16), Badžim (15), Pandurić (12) i Paić (12). Petani je, pak, upisao dvoznamenkast broj asistencija (10). Kod Zagreba Božić je ubacio 29 poena.
Vremena za slavlje previše nema, a ne bi bilo dobro ni stvarati preveliku euforiju. Narančaste tek čekaju oni pravi ispiti u play-offu, u polufinalu , u kojem će igrati protiv boljeg iz serije Cibona – Zadar.

Šibenski portal

Share: