Domagoj Bašić: ‘Polufinale jest velik uspjeh, ali mi se time nismo zadovoljili. Želimo otići još dalje’

  • 6. svibnja 2017.
  • Vijesti
  • 279 Views

Tri novinara , tri predstavnika GKK Šibenika, to je bio omjer na presici uoči jedne od najvažnijih ako ne i najvažnijih utakmica kluba s Baldekina, ne samo ove sezone, nego unatrag desetak i više godina. Točnije, unatrag 13 godina. Naime, tada je Šibenik posljednji put igrao polufinale domaćeg prvenstva. Sada je polufinale ponovno tu, a s druge strane bit će Cibona.

Delegacija narančastih na presici bila je uistinu jaka, pred novinarima su se pojavili trener Vladimir Anzulović, kapetan Domagoj Bašić i dopredsjednik kluba Bašar Egemen, koji je ujedno i predstavnik glavnog sponzora GKK Šibenika, turske Dogus grupe. Potonji se i prvi obratio ‘sedmoj sili’.

– Kao što svi znate, Dogus grupa njeguje veliku ljubav prema košarci. Posvećeni smo u investiranju i promociji ovog lijepog sporta, ne samo u Turskoj nego i Hrvatskoj, koja je dala toliko velikih košarkaša. GKK Šibenik podupiremo proteklih šest godina kao generalni sponzor i iz godine u godinu rastemo. Od prvog dana vidjeli smo veliki potencijal u ovom klubu i zato smo uložili toliko vremena, novaca i truda u njega. To ćemo nastaviti činiti i u buduće – kazao je u uvodu Egemen, dodajući kako je ponosan na ovogodišnjih uspjeh kluba.

gkk-3-626x420

– Taj uspjeh rezultat je sinergije ekipe, stručnog stožera, navijača i uprave. Uvjereni smo da je pred nama još puno velikih pobjeda, na zadovoljstvo naših prekrasnih navijača, Funcuta, koji su naš šesti igrač. Što se tiče nedjeljne utakmice, i Šibenik i Cibona pokazali su da su velike, kvalitetne ekipe, zato i jesu u polufinalu. Očekujem uzbudljivu utakmicu, glasno navijanje i neka bolja ekipa pobjedi – poručio je Bašar Egemen.

Na naše pitanje vjeruje li da će Šibenik sljedeće sezone igrati u ABA ligi, kazao je da o tome ne odlučuju oni.

– ABA liga je druga organizacija, sa svojim pravilima i propisima. Oni će odlučiti koga žele unutra. Naš fokus nije trenutno na tome hoćemo li igrati u ABA ligi ili Ligi prvaka, nego na polufinale. A što će biti na kraju sezone, vidjet ćemo – kazao je Egemen.

Kapetan Domagoj Bašić kaže kako je ekipa svjesna značaja polufinalne utakmice.

– Osjećamo pritisak, ali onaj pozitivni. Osjeti se u zraku uzbuđenje, u gradu svi pričaju o utakmici. Bilo je zadnjih godina par takvih, ali mislim da ova po značaju odskače, da je najbitnija. Mi uživamo u toj atmosferi i spremamo se. Polufinale jest velik uspjeh, ali mi se nikako nismo time zadovoljili. Želimo otići još dalje. Igramo protiv Cibone, znamo kakav je to protivnik. Tri puta su nas ove sezone dobili, dva puta na jednu loptu i svjesni smo da, ako smo u tim utakmicama davali sto posto, da u nedjelju moramo ići 120 posto. Igra se na dvije pobjede i oni su tu možda u maloj prednosti jer cijelu godinu igraju dvije, tri utakmice tjedno. Međutim, naša je prednost ‘gorući’ Baldekin, a uvjeren sam da ćemo i u Zagrebu imati značajnu navijačku podršku. Bit će sigurno neizvjesna utakmica, odlučivat će sitni detalji. Nadam se da će ovaj put otići na našu stranu. U svakom slučaju jedva čekamo istrčati na parket u nedjelju – kazao je kapetan.

Trener Anzulović ponovio je, pak, kako je njegovo povjerenje u momke, u igrače i stručni stožer, veliko.

– Neću reći da smo jača ekipa od Cibone jer nismo, ali, kao što stalno ističemo, na Baldekinu možemo igrati sa svakim. O snazi Cibone ne treba puno govoriti, o jednom Žoriću koji je u euroligaškoj formi, o jednom Reynoldsu, Šakiću, o nama uvijek nezgodnima Roziću i Joksimoviću, Bošnjaku koji je uništio Zadra. Znači to je ekipa koja je po imenima au pari Cedeviti ovako ‘hendikepiranoj’. Ono što vidim, i što je normalno, je da javnost traži konačno tu pobjedu protiv Cibone. Ali, moram istaknuti da su moji igrači i moj stručni stožer dali sve od sebe ove sezone, da smo ispunili sve ciljeve, i tražiti išta drugo osim da ostave srce na parketu, nije fer prema igračima. Ostavite meni da od njih tražim ovo drugo, a znate da ću tražiti – kazao je Anzulović, koji se složio da će Reynolds biti jedna od najvažnijih karika Zagrepčana.

– To je igrač s cijenom, s renomeom. Žorić i Šakić su neke njihove konstante, kao Rozić i Joksimović, ali on je taj kreativac koji im daje neku prevagu – naglasio je trener narančastih.

Pitali su ga novinari o suđenju na zadnjem dvoboju s ‘Vukovima’, ali se nije dao ‘navući’.

– Mislim da nam je ove godine cijela domaća liga na ponos, pa tako i suđenje. Mi smo se nakon te utakmice najviše bavili našim greškama, a suđenje nisam komentirao i ne želim ni sada. Uvjeren sam da će utakmica proteći korektno – kazao je Anzulović, te u zaključku poručio:

– Sutrašnju utakmicu neće dobiti 15 trica Cibone ili naše sjajno šutersko izdanje poput onog u Trnskom, nego obrana. A obranu trebamo igrati i mi u stručnom stožeru i Bašar i cijela klupa. Što se tiče podrške Funcuta, samo ću reći da nisu slučajno proglašeni najboljom navijačkom skupinom u ligi i da ćemo je sigurno dobiti i u ovim dvobojima kao što smo je dobivali tijekom cijele sezone.

Šibenski portal

Share: