Ništa još nije gotovo, vratit ćemo se na Baldekin za tjedan dana

  • 7. svibnja 2017.
  • Vijesti
  • 334 Views

Šibenik i Cibona priredili su nam novi triler na Baldekinu, treći ove sezone. Na žalost opet s istim ishodom, nepovoljnim za narančaste. Završilo je 67:70, odlučila je opet jedna lopta, koja nikako da ‘odskakuta’ na našu stranu. Ali, još nije sve izgubljeno, za tri dana u Zagrebu se igra druga utakmica i kako je na kraju utakmice kazao mladi Krešimir Radovčić, ‘vratit ćemo se na Baldekin za tjedan dana’.

Dekor u šibenskom hramu košarke bio je fantastičan, najbolji ne samo ove sezone. Navijalo se od prve do posljednje sekunde. Kad se činilo da su narančasti u knockdownu, publika ih je vratila u život. I ispratila ih s parketa ovacijama.

Cibona je bolje otvorila utakmicu. Povela je 10:5, pred kraj prve četvrtine imala je i šest poena prednosti (12:18), da bi nakon prvih deset minuta semafor pokazivao 15:18.

Početak druge četvrtine bio je puno bolji za narančaste. Lopta je počela brže kružiti, ulaskom Turkyilmaza igra je dobila na kreaciji, a sjajnu rolu u tim je trenucima pružio mladi Radovčić.

Proradila je i trica Šibenika. Par dalekometnih šuteva stavio je Siriščević, trice su zabijali i Petani, Izzo i Radovčić, pa je par minuta prije poluvremena semafor pokazivao 38:33 za domaćina.

Međutim, velike probleme zadavao im je sjajni Žorić. Centar Zagrepčana u tom je prvom dijelu zabio 16 poena uz stopostotni šut.

Kad se podvukla crta, na pauzu se otišlo rezultatom 42:39.

gkk-cibona-070517-3-696x522

Drugi dio gosti su opet bolje otvorili. I opet je Žorić bio taj koji je zadavao probleme narančastima, baš kao i Šakić, pa je Cibona u 24. minut povela (47:50). Tricu tada stavlja Izzo za izjednačenje, da bi se u posljednjih deset minuta ušlo rezultatom 52:55.

Na početku te odlučujuće dionice gosti su se dvjema uzastopnim tricama Bošnjaka odvojili nado tada najvećih +9 (52:61).

Stiže tada dodatni poticaj s tribina, pa prvo Bašić zabija tricu, a onda dvicu Badžim za 57:61. U tim trenucima cijela dvorana bila je na nogama. Međutim, ‘hladan tuš’ stiže u obliku nove trice Bošnjaka.

U posljednje tri minute ušlo se rezultatom 59:64, da bi za završne dvije minute semafor, nakon što je Halilović pogodio dva bacanja, pokazivao 61:64. ‘Hoćemo pobjedu’ odjekivalo je dvoranom. Ivanov tada hvata važan skok u napadu i 1.20 prije kraja zabija za 63:64. Šibenik se u sljedećem napadu obranio, da bi onda Ivanov, 51 sekundu prije kraja iznudio dva bacanja. I oba pogodio za vodstvo i delirij na Baldekinu. Žorić tada u solo akciji vraća prednost gostima (65:66), a na semaforu je ostalo 35 sekundi.

Napad, međutim, Šibenčani nisu dobro izveli. Lopta je nekako, na silu, stigla do Petanija, koji je opalio težak šut za tri, ali promašio. A do kraja je ostalo 10.5 sekundi. Uslijedio je faul na Žoriću koji zabija oba za 65:68, 7.4 sekundi prije kraja. Na žalost, narančasti su bacili loptu ‘u bunar’ i priči je bio kraj.

Na kraju je kod domaćina najviše zabio Siriščević (14), pratili su ga Halilović (11) i Turkyilmaz (11). Kod gostiju Žorić je susret završio sa 22 poena, Šakić sa 18.

Pred početak utakmice Ivanu Blaći uručen je uokvireni dres s brojem deset s obzirom da ‘Šibensko srce’ na kraju ove sezone odlazi u igračku mirovinu.

gkk-cibona-blace-070517-2-560x420

Na poluvremenu su, pak, na paket izašle članice Elemesa koje su prije 30 godina osvojile Kup Jugoslavije.

Publika je zlatnu generaciju šibenske ženske košarke pozdravila gromoglasnim pljeskom, a uručeni su im i prigodni pokloni.

Šibenski portal

Share: