Završila narančasta bajka, Cibona u završnici slomila Šibenik

  • 10. svibnja 2017.
  • Vijesti
  • 239 Views

Gotova je sezona za GKK Šibenik. Zaustavljen je u polufinalu nakon što je Cibona večeras u Zagrebu i drugi put svladala narančaste. Bila je to, baš poput one na Baldekinu, zanimljiva i neizvjesna utakmica koja je prelomljena tek u posljednje dvije minute, na kraju je završilo 72:66. I opet je Anzulovićeva momčad bila blizu, ali je i u petom dvoboju protiv ‘vukova’ ove sezone morala potpisati kapitulaciju.

Najviše problema narančastima u prvoj je četvrtini radio Šakić koji je u prvih deset minuta zabio deset poena. S druge strane u susret je dobro ušao Badžim, koji je u prvoj dionici postigao poen manje. Ta prva dionica završila je rezultatom 22:20. U nastavku je domaćin u jednom trenutku otišao na velikih +14 (40:26), ali dvicom Halilovića, tricom Siriščevića (11 poena u prvom poluvremenu) i jednim pogođenim bacanjem Ivanova Šibenik smanjuje zaostatak na 40:32, a tim se rezultatom otišlo na pauzu.

Na početku drugog poluvremena Zagrepčani su ponovno otišli na dvoznamenkastu prednost (45:34), ali tada slijedi Izzo show. Turkyilmaz je prvo nakon strašnog zakucavanja izborio i slobodno bacanje, i realizirao ga, a onda stavio i tricu za 45:40. Par minuta kasnije narančasti su došli na poen zaostatka 47:46. Slijedi, međutim, nova serija Cibone za 56:46, da bi se u posljednjih deset minuta ušlo vodstvom domaćina 59:50.

Ali, veliko je šibensko srce, nikad se ne predaje. Pa je tako nakon par minuta igre u posljednjoj četvrtini Anzulovićeva momčad, nakon trice Badžima, došla na četiri poena zaostatka (59:55). Kod rezultata 64:58 Šakić je ukrao loptu i onda u kontri iznudio namjeran faul. Međutim, Šakić je promašio oba bacanja, a nakon toga se Šibenik i obranio da bi u nastavku Badžim pogodio dva bacanja za 64:60, a ubrzo su se narančasti primakli na samo dva poena zaostatka (66:64). Cibona, međutim, nakon, rekli bismo, par ishitrenih poteza Šibenčana, ponovno razliku dižu na sedam poena (71:64), dvije i pol minute prije kraja. I više povratka nije bilo. Cibona je prošla u finale.

Badžim je za Šibenik zabio 16 poena, Halilović 14, Siriščević 11 (deset skokova), a Turkyilmaz deset koševa. Najefikasniji kod pobjednika bio je Šakić sa 22 poena, Žorić je dodao 12, Bošnjak 11.

Sibenski portal

Share: