• 7. listopada 2017.
  • Vijesti
  • 243 Views

Košarkaši Šibenika nedjeljnim gostovanjem u Zaboku (15 sati, HTV) počinju novu sezonu. Bit će to pravi ispit vrijednosti “narančastih”, čija je momčad tijekom ljeta iz temelja rekonstruirana. Ove godine u prvom planu su šibenski mladci (Radovčić, Šarić, Nakić, Paić, Gulin,…), potpomognuti iskusnijima Bašićem i Pandurićem te trojicom novaka Bundovićem, Milekovićem i Vitalijem.

Evo kako potonji ocjenjuje stanje koje je zatekao na Baldekinu:
– Ugodno sam iznenađem mladim taletnima. Oni su već sada na nivou prvoligaških igrača. Uz pomoć nas, malo starijih, vjerujem da mogu samo napredovati i da kao momčad možemo napraviti dobar rezultat- rekao je Toni Vitali.

Prvi ispit nije nimalo ugodan:
– U Zabok idemo maksimalno spremni i po pobjedu. Ne zavaravamo se da će biti lako. Zabok ima zavidnu individualnu kvalitetu,koja je dodatno proširena dolaskom Smajlagića i Marića. Imaju napadačku širinu, godinama su vruć domaćinski teren i zato im prepuštamo ulogu favorita- ističe Vitali.

Ono što trenutačno najviše zanima šibensku košarkašku javnost je odgovor na pitanje – kolike su šanse da Miro Bilan zaigra u narančastom dresu?
– Sve je otvoreno, uprava pregovara s Bilanom. Ne znam tko u Hrvatskoj ne bi volio imati takvog igrača u rosteru. On je već neko vrijeme s nama u treningu i jako puno nam pomaže- odgovorio je Vladimir Anzulović, trener Šibenika.

– Ja sam zadovoljan s rosterom kojim trenutačno raspolažem. Vjerujem da je to dovoljno da ostvarimo klupske ciljeve- zaključio je Anzulović.

Šibenski list

Share: