Na Baldekinu pao i favorizirani Split

  • 28. listopada 2017.
  • Vijesti
  • 396 Views

Bila je to prava fešta od košarke u kojoj su narančasti uz sjajnu navijačku podršku upisali i četvrtu pobjedu u nizu (79:65).

Prva četvrtina ostat će upamćena po sjajnoj roli Krešimira Radovčića. Bilo je to vjerojatno najboljih deset minuta koje je mladi šibenski playmaker odigrao u svojoj seniorskoj karijeri. Bio ga je pun parket, ubacio je deset poena (uz dva skoka) i ponajprije zahvaljujući njemu narančasti su u drugu četvrtinu ušli vodstvom 21:19.

Tu drugu dionicu domaćin je jako doboro otvorio, pa je u 12. minuti imao +6 (25:19). U tim trenucima i decibeli s A tribine su se pojačali, a Funcuti su skandirali i svom ‘suborcu’ koji je stradao u sukobu s Torcidom.

Međutim, Splićani su se konsolidirali, ušli u seriju, pa je semafor dvije minute prije poluvremena pokazivao 27:30. Do kraja prvog dijela narančasti su zabili još tri poena, pa se na pauzu otišlo remijem (30:30).

Treća četvertina otvorena je još jednom tricom Radovčića. Ruku mu je u tim početnim miutama nastavka pružio i Bundović, Pandurić se iskazao asistencijama, pa je Šibenik otišao na +5 (39:34). A s tribina došao dodatni poticaj.

gkk sibenik - split- mala

Loša vijest bila je da je Bundović u 25. minuti već skupio četiri faula, pa ga je Anzulović morao povući na klupu. Gosti su to iskoristili pa su, prije svega zahvaljujući Scottu, ponovno došli na -1 (44:43). Amerikanac je nakon toga zabio još jednom za preokret Splićana (44:45).

Tricom, međutim, uzvraća Mileković za novo vodstvo narančastih, da bi isti igrač realizirao kontru za 49:45, što je bio i rezultat na kraju treće četvrtine.

I opet su naranačasti dobro otvorili dionicu, pa su poveli s do tada najvećih devet poena prednosti (54:45). Ekslopzija oduševljenja nastala kad je Mileković stavio tricu za odlazak na +12 (57:45), a ubrzo nakon toga zabio je još jednu za 60:48, šest minuta prije kraja.

Važne poene u tim je trenucima zabio i Toni Nakić, za dodatno povećanje vodstva, četiri minute prije kraja (67:54). Kada je tricu tri minute prije kraja za 73:60 stavio i večeras odlični Pandurić bilo je izvjesno da su Šibenčani blizu nove pobjede i očuvanju stotpostotnog niza.

Tako je i bilo. Split je pao i šibenska fešta na Baldekinu mogla je početi, a šibenski košarkaši pobjedu su posvetili Igoru Anakoviću.

Što se tiče statistike, Mileković je sa 21 poena bio najefikasniji u narančastim redovima, Radovčić je dodao 15 (7 skokova, 4 asistencije), Bundović 12, Pandurić deset (7 asistencija).

Piše: Patrik Patafta
Sibenski portal

Share: