Krešimir Radovčić na popisu izbornika Skelina

  • 2. studenoga 2017.
  • Vijesti
  • 393 Views

Poznati reprezentativci za utakmice protiv Nizozemske i Italije.

Hrvatski je izbornik FIBA-i poslao popis 24 igrača koji će biti na raspolaganju za prvi dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2019. godine u Kini , javlja portal Basketball.hr. Podsjetimo, Hrvatska je smještena u skupinu D prve runde kvalifikacija zajedno s Italijom, Nizozemskom i Rumunjskom.

Naša reprezentacija prvu utakmicu nakon EuroBasketa igra 24. studenoga, za nešto više od tri tjedna, u Nizozemskoj, dok će dva dana kasnije odmjeriti snage s Italijom u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Izbornik Skelin se odlučio za spoj mladosti i iskustva, s naglaskom na – mladosti. Popis predvode Krunoslav Simon i Damjan Rudež, dok su od momaka koje je Aleksandar Petrović vodio u Rumunjsku i Tursku tu i Filip Krušlin, Ivan Ramljak te Darko Planinić.

Mlade nade zasigurno predvodi novi igrač Zadra Luka Božić, a veseli i uvrštavanje još nekolicine igrača u kojima leži budućnost hrvatske košarke poput Dominika Mavre, Krešimira Radovčića i Mate Kalajžića.

Na popisu se nalaze i imena nekolicine povratnika u nacionalni dres, prije svega Mira Bilana, Roka Stipčevića i Željka Šakića koji imaju iskustvo nastupa na velikim natjecanjima.

Zanimljivo je primijetiti i da je pozvan i mladi 17-godišnji Luka Šamanić, mladić kojega se smatra jednim od talentiranijih europskih igrača svoga godišta.

Hrvatska prvu domaću utakmicu igra u nedjelju, 26. studenoga s početkom u 18 sati, u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

POPIS REPREZENTATIVACA:

Roko Badžim, Boris Barać, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Mateo Drežnjak, Mate Kalajžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Dominik Mavra, Jakov Mustapić, Darko Planinić, Krešimir Radovčić, Ivan Ramljak, Damjan Rudež, Željko Šakić, Luka Šamanić, Krunoslav Simon, Nik Slavica, Josip Sobin, Rok Stipčević, Karlo Žganec i Tomislav Zubčić.

Share: