Šibenik i dalje savršen, pred neumornim Funcutima pao i Osijek

  • 8. prosinca 2017.
  • Vijesti
  • 377 Views

Niti Osijek nije uspio nauditi GKK Šibeniku. Narančasti su na Baldekinu, pred raspjevanim i neumornim Funcutima, momčad iz Slavonije svladali sa 74:62 i tako u osmoj utakmici upisali osmu pobjedu. I opet se u šibenskom hramu pjevala pobjednička pjesma, koja traje i traje, i nadamo se da će potrajati što dulje.

Narančasti su na početku utakmice dalekometnom paljbom uništavali goste. Poveli su 12:3, na polovici prve četvrtine semafor je pokazivao 17:9, u tim trenucima domaćin je trice šutirao 5/5; Radovčić i Pandurić ubacili su dvije, Bašić jednu. Ipak, nešto su pogodili i Osječani pa se u drugu četvrtinu ušlo rezultatom 19:12. U toj prvoj dionici ponovno se istaknuo Radovčić, koji je u prvih deset minuta upisao osam poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

Na krilima Taylora i bivšeg narančastog Vrkića gosti su u na početku druge četvrtine približili na pola koša (19:18), ali tada tricu stavlja Vitali, a istom mjesrom uzvraća Šarac za 22:21 na polovici druge dionice. Minutu i pol prije pauze Anzulovićeva momčad ponovno je malo došla do daha (29:21), da bi se na poluvrijeme otišlo sa lijepih +11 (34:23), i to nakon što je Bašić sa zvukom sirene zabio tricu s centra. Zanimljivo, u prvih dvadeset minuta Šibenik je imao bolji šut za tri poena (8/18, 44 posto) nego za dva (3/12, 25 posto). Uostalom kao i gosti (5/17, 29 posto za tri; 1/9, 11 posto za dva).

Početne minute drugog dijela pripale su Panduriću i Bundoviću. Panda je stavio dvije trice, Bunda spustio dvije blokade pa su u 23. minuti narančasti otišli na do tada najvećih +14 (42:28), dvije minute prije kraja treće četvrtine imali su +16 (49:33), da bi se u posljednjih deset minuta ušlo rezultatom 49:37.

U toj posljednjoj dionici domaćin je sačuvao pobjedu, i to bez nekih većih poteškoća, nakon čega je uslijedilo još jedno zajedničko slavlje s navijačima.

Na koncu je najefikasniji igrač u domaćim redovima bio Pandurić sa 22 poena, Bašić je dodao 15, Radovčić 13, Bundović 12.

U sljedećem kolu Šibenčane čeka najteži ispit do sada, gostovanje kod Zadra. A Funcuti su ih tamo ispratili sa skandiranjem ‘hoćemo pobjedu’.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: