‘Najvažnije je da se nakon Zadra možemo pogledati u ogledalo i znati da smo dali sve od sebe’

  • 17. prosinca 2017.
  • Vijesti
  • 369 Views

Sitno brojimo do velikog dalmatinskog košarkaškog derbija. Višnjik će u ponedjeljak, u 20 sati, uzavrjeti, što na tribini, što na parketu, na kojem će se sučeliti dvije momčadi u odličnoj formi. Zadar je u domaćem prvenstvu na omjeru 7-1, dok je u ABA ligi na iznenađujućem visokom četvrtom mjestu. Šibenik je, pak, uz Cedevitu, jedina neporažena momčad u Premijer ligi, s omjerom 8-0. Čeka nas, dakle, super zanimljiv dvoboj. U kojem, slaže se većina, pa i trener narančastih Vladimir Anzulović, domaćin ipak ulazi kao favorit.

– Kao i prošle sezone i ovaj jenaš dvoboj za vrh, i to dovoljno govori. Tu je i sve ostalo što nosi susret ovih dvaju klubova i nadam se da će sve proći u pravoj sportskoj atmosferi. Prošle sezone na Višnjiku smo imali vruć doček, ali sve u sportskim okvirima – kaže Anzulović, koji je pun hvale za ono što radi njegov kolega na suparničkoj klupi Aramis Naglić.

– Momčad je jako dobro posložena, što pokazuje i forma Zadra i na tome treba čestitati Nagliću ali i sportskom direktoru Longinu na dobro odrađenom poslu u prijelaznom roku. Pogodili su s Amerikancima, s Ivanovom i Špraljom dobili su mirnoću i podigli jedinstvo ekipe, Krajina je vjerojatno u životnoj formi, tako da nas čeka težak posao – veli trener Šibenika. Što se tiče svoje momčadi, ima samo jednu želju.

– Tražit ću od mojih igrača da kao na svakoj utakmici do sada ostave srece na terenu. Nije tragedija izgubiti utakimicu, najvažnije je da se možeš pogledati u ogledalo nakon što ona završi i znati da si dao sve od sebe. Lani se znalo dogoditi da su na nekim utakmicama izgledali ustrašeno i to bih svakako htio izbjeći – kaže Anzulović, koji će u teški boj morati bez dva bitna igrača.

– Radovčić ima problema s mišićem, a Bundović se otrovao ribom, a to su dva igrača iz petorke – kazao je.

Za one koji neće biti na Višnjiku kažimo kako će dvoboj Zadra i Šibenika uživo prenositi Arenasport.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: