Šibenčani odlično krenuli u Višnjiku, ali su na koncu ipak upisali prvi poraz

  • 18. prosinca 2017.
  • Vijesti
  • 238 Views

Pobjednička serija košarkaša Šibenika stala je na osam utakmica. Sjajan niz, kojim su oduševili ljubitelje košarke u Hrvatskoj, zaustavio se u lijepo ispunjenom Višnjiku, na čijim su tribinama svoj rat glasnicama vodili Tornado i Funcuti, a na čijem je parketu zahuktali Zadar slavio sa 81:72.

I opet su Šibenčani odlično ušli u utakmicu. Poveli su 7:2, a u te početne dvije i pol minute istaknuo se mladi Paić ubacivši četiri poena i uhvativši četiri lopte. Mileković i Pandurić također su pružili dobre role i zahvajujući ponajprije tom trojcu narančasti su na kraju prve četvrtine imali šest poena prednosti (16:22). A nakon još jedne trice Milekovića, njegove treće do tada, Anzulovićeva momčad otišla je na +7 (18:25). S druge strane Zadrani su koristili prednost u visini ispod koševa, ali su i oni znali ubosti iz daljine. Pa su tako nakon trice Lovre Bašića smanjili na 23:25, da bi nakon toga Joshua Bostic zabio za izjednačenje, a onda Brzoja pogodio bacanja za prelazak domaćina u vodstvo (27:25). Dodatna nevolja za Šibenik bila je što je u tim trenucima Pandurić upisao četvrti faul. Zadar je, pak, zagospodario parketom. Napravio je 18:0 seriju i tri minute prije poluvremena otišao na +11 (36:25), da bi se na pauzu otišlo rezultatom 45:30. Što će reći da je domaćin drugu četvrtinu dobio sa 29:8.

Nada da bi se Šibenčani u nastavku mogli vratiti probudila se kad su koševima Milekovića i Paića smanjili zaostatak na deset poena (45:35). Ali, bilo je to kratkog daha. Zadrani, naime, ubrzo rade novu, 12:0 seriju, i odlaze na velikih +22. Mlada šibenska momčad, u kojoj zbog ozljede nije bilo Radovčića i u kojoj je ‘otrovani’ Bundović na parketu bio manje od četiri minute, nije se, međutim, predavala. Naime, pet minuta prije kraja, nakon trice kapetana Bašića, približila se na deset poena zaostatka (70:60). A onda je tricu stavio i mladi Šarić za dolazak na samo -7 (70:63). Ali, dalje nije išlo i Zadar je uzeo pobjedu, pa su sada susjedi na istom, 8-1 omjeru.

Najefikasniji u šibenskim redovima bio je Mileković sa 23 poena, Nakić je dodao deset, Pandurić i Vitali po devet, Šarić osam, Bašić sedam, a Paić šest poena. Domaćina su, pak, do pobjede predvodili Bostic sa 21 i Brzoja sa 14 postignutih koševa. U sljedećem kolu, u petak, narančasti će na Baldekinu ugostiti Alkar. I, nadamo se, vratiti se pobjedama.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: