Anzulović: ‘Postali smo lovina, na naše igrače ide se dosta grubo, a nitko ih ne štiti’

  • 21. prosinca 2017.
  • Vijesti
  • 364 Views

U petak bi na Baldekinu (18 sati) trebala biti prava fešta od košarke. Na parketu će se sučeliti stari sportski rivali Šibenik i Akar, a na tribini Funcuti i Maligani, koji najavljuju masovan dolazak u šibenski hram košarke. Taj dvoboj prilika je da se narančasti vrate na pobjedničke staze, nakon što im je u Zadru prekinut niz od osam pobjeda.

– Taj nas poraz uopće nije izbacio iz kolosjeka. Imamo svoj plan i program, sistem rada. U svaku utakmicu idemo na pobjedu, ali Zadar se u tom trenutku pokazao boljim. Nadam se da ćemo protiv Alkara započeti novi niz i našim vjernim navijačima za Božić ‘staviti’ pobjedu pod bor – kaže Toni Vitali, koji je prije nekoliko sezona nosio dres sinjskog kluba. I to vrlo uspješno.

– Malo je igrača iz mog vremena ostalo u klubu, par tadašnjih juniora. To je dakle sasvim druga momčad, nezgodna i sigurno neće doći spuštenih gaća na Baldekin. Tražit će svoju priliku i pokušati nam zagorčati život – smatra Vitali.

Prije nego se posvetio susretu s Alkarom, trener Šibenika Vladimir Anzulović kratko se osvrnuo na dvoboj u Višnjiku.

– Nisam zadovoljan kad izgubimo utakmicu, ali kako je kazao Vitali, Zadar je tog dana bio bolja ekipa koja je iskoristila svoje prednosti. Mi smo, s druge strane, bili hendikepirani neigranjem Bundovića i Radovičića, imamo, ono što stalno ističem, mlade igrače, kojima mi treneri, koliko se god trudili, ne možemo nadoknaditi igranje u uvjetima kakvi su bili u Zadru – kaže Anzulović.

Što se tiče Alkara, ta će utakmica, smatra, biti pravi test za njegove mladiće.

– Od lovca smo postali lovina. Zadnjih par utakmica događa se da suparničke ekipe idu dosta grubo na nas, da su naši mladi igrači udarani, nenamjerno ili namjerno, a da ih se ne štiti. Ali, to je u neku ruku i dobro za njih, da momci vide kako ih nitko neće podcijeniti, da će se ići maksimalno protiv njih – podcrtao je Zula, koji bi u petak na raspolaganju trebao imati i spomenutog Bundovića, dok Radovčić i dalje ‘visi’.

– Vjerujem da smo se u ovih par dana dobro spremili, vjerujem u moje momke koji još nisu iznevjerili navijače, koji uvijek daju sve od sebe. Uvjeren sam da će tako biti i kontra Alkara – zaključio je Vladimir Anzulović.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: