Narančasti pjevajući otišli na blagdane, na užarenom Baldekinu slomili čvrsti Alkar

  • 22. prosinca 2017.
  • Vijesti
  • 241 Views

Košarkaši Šibenika pjevajući su otišli na blagdane. U teškoj, rovovskoj bitki, u pravoj košarkaškoj atmosferi koju su na Baldekinu stvorili Funcuti i Maligani, svladali su Alkar sa 79:73 i tako pobjednički zaključili 2017. godinu, s omjerom 9-1. Valja čestitati i Sinjanima na dobroj partiji i borbenosti. Kako se najavljivalo, bila je to prava fešta od košarke, u kojoj je publika pljeskom ispratila obje momčadi.

Otvaranje Šibenčana nije bilo silovito kao u većini utakmica. Jest da su koševima Radovčića i Bašića poveli 6:2, ali Sinjani su znali odgovoriti. Zahvaljujući prije svega Amerikancu Grafu te Vuki preokrenuli su rezultat i s vodstvom zaključili prvu četvrtinu (19:23).

U tih prvih deset minuta bilo je kod narančastih, teniskim riječnikom kazano, previše neforsiranih pogrešaka, a i obrana je škripila. Na početku druge dionice domaćin radi 7:0 seriju (26:23), ali Alkar odgovara sa osam uzastopnih poena i ponovno prelazi u vodstvo (26:31), tri minute prije poluvremena. Ipak, momčad Vladimira Anzulovića na pauzu odlazi s prednošću (39:37) i to nakon što je Pandurić pogodio tricu sa zvukom sirene.

Na početku drugog dijela Šibenik tricom Radovčića odlazi na +5 (44:39), a onda i na do tada najvećih +7 (49:42), ali nikako da do kraja slomi suparnika. Dapače, gosti su dvjema uzastopnim tricama u posljednju četvrtinu ušli s prednošću (54:56). A parelelno s onom na parketu zanimljiva bitka vodila se i na tribini, gdje su Funcuti i Maligani stvarali zaglušujuću buku, a bilo je i nešto dima.

Neizvjesnost se nastavila i u posljednjoj dionici. Igralo se praktički koš na koš, a onda je kod vodstva domaćina 65:64 Bašić stavio tricu, da bi onda kontru realzirao Vitali za odlazak na +6 (70:64), tri i pol minute prije kraja. Digla se tada na noge cijela dvorana, buka je postala još jača. Ali, to nije nimalo impresioniralo Sinjane koji su 56 sekundi prije kraja došli na pola koša zaostatka (74:73). Tada je tricu stavio Mileković, a time, pokazalo se, ‘stavio točku na i’.

Bundović je na koncu zabio najviše koševa za Šibenik, njih 18, Mileković i Bašić dodali su po 14. Kod gostiju je prednjačio Graf sa 21 postignutih koševa.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: