Košarkaši Šibenika nastavili pobjeđivati i u novoj godini, u Osijeku izborili završnicu Kupa!

  • 6. siječnja 2018.
  • Vijesti
  • 341 Views

Ako se po jutru dan poznaje, pred košarkašima Šibenika uspješna je 2018. Naime, u prvoj utakmici u novoj godini slavili su u Osijeku sa 67:62, u osminifinala Kupa Krešimira Ćosića, i time izborili nastup na završnici tog natjecanja, a čiji će domaćin biti određen uskoro.

Utakmica je počela dobro za Šibenčane. Poveli su 5:0, ali onda slijedi 10:0 serija domaćina, koji je u tih prvih deset minuta dominirao pod obručima. Upisao je, naime, 13 skokova, deset više od Anzulovićeve momčadi. Tako da je 13:10 rezultat na kraju prve četvrtine bio još i prihvatljiv za narančaste, u čijim se redovima u uvodnoj dionici istaknuo mladi Domagoj Šarić sa pet ubačenih poena.

Solidnu rolu u drugoj četvrtini pružio je još jedan mladac, Toni Nakić, ali su Osječani i dalje uglavnom bili u plusu. Pa je tako pet minuta prije poluvremena semafor pokazivao 25:20, a s pet poena prednosti ‘Brokeri’ su ušli i u drugi dio utakmice (33:28). U nastavku bolje reagiraju Šibenčani, pa ubrzo prelaze u vodstvo. U 26. minuti oni su imali +5 (38:43), da bi u posljednjih deset minuta ušli s do tada najvećom prednošću neke momčadi, sa +7 (42:49).

Na početku četvrte dionice momci s Baldekina otišli su i na +9 (42:51). Ali, bili smo još daleko od odluke. Slijedi, naime, 5:0 serija Osijeka (47:51), ali i odgovor Šibenika, koji manje od pet minuta do kraja odlazi na dvoznamenkastu prednost (49:59). Minutu i pol prije kraja prednost se prepolovila (59:64), ali su Zulini momci do kraja ipak sačuvali pobjedu i ušli među osam najboljih u Kupu. Do tog ostvarenja predvodio ih je Bundović sa 20 poena, a jedini dvoznamenaksti bio je još Pandurić sa 10 ubačenih koševa.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: