Prvak Hrvatske bolji od narančaste mladosti

  • 11. siječnja 2018.
  • Vijesti
  • 346 Views

Košarkaši Šibenika nisu mogli preko hrvatskih prvaka. U Draženovom domu u Zagrebu Cedevita je slavila sa velikih 88:58 i tako ostala jedina neporažena ekipa u Premijer ligi, s omjerom 11-0, dok je Anzulovićevoj momčadi ovo bio drugi poraz, uz devet pobjeda. Domaćin je u ranoj fazi utakmice vodu usmjerio na svoj mlin. Šibenik je poveo 6:2, a onda je Cedevita zagospodarila parketom. Agresivnom, pokretljivom obranom i dominacijom pod koševima (22 skoka više na kraju) gradila je prednost.

Nakon prvih deset minuta imala je +8 (23:15), da bi na poluvremenu Vitamini vodili sa 15 poena razlike. U toj drugoj četvrtini svoje je ‘uništio’ Nik Slavica. Šibenčanin je u drugoj dionici zabio 11 poena te skupio četiri skoka. Crne nije išao ni šut. U prvom poluvremenu šut za tricu bio im je 0-10 (na kraju 3-20). Cedevita je nastavila dominirati i u drugom dijelu, pa je pred kraj treće četvrtine imala i velikih +28 (58:30). Na koncu je minus Šibenčana iznosio okruglih -30.

U redovima gostiju Vitali i Bundović zabili su po 13 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Musa sa 22 i spomenuti Slavica sa 20 postignutih koševa (osam skokova). Kažimo kako u sljedećem kolu Šibenik na Baldekinu dočekuje Zagreb.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: