Šibenska mladost pokazala svu svoju raskoš protiv Zagreba

  • 20. siječnja 2018.
  • Vijesti
  • 233 Views

Uspješna je bila domaća premijera košarkaša Šibenika u 2018. godini. U susretu dviju najmlađih momčadi Premijer lige svladali su Zagreb sa 104:70, što je bila njihova deseta prvenstvena pobjeda (uz dva poraza). A prije početka utakmice u glavnoj ulozi bio je jedan bivši igrač narančastih. Naime, susret je iz prvog reda pratio Teo Petani kojem je publika priredila standing ovation, a Funcuti su njegovo ime u nekoliko navrata skandirali i tijekom utakmice.

Dvoboj je u prvoj četvrtini djelovao kao trening utakmica. Nije tu bilo neke agresije u obrani, ali i u takvom ritmu domaćin je ostvario sedam poena prednosti (29:22). Svojih pet minuta na početku susreta dobro je iskoristio Paić, upisavši šest poena, te po jedan skok i jednu blokadu, a istaknuo se i Mileković s par dalekometnih projektila.

U drugoj četvrtini narančasti su ipak dodali gas, pa su u 15. minuti otišli na dvoznamenkastu prednost (37:27), minutu prije odmora imali su +15 (48:33), da bi se u drugi dio ušlo rezultatom 51:35. U toj završnici serijom koševa te s nekoliko dobrih reakcija u obrani istaknuo se Bundović.

Šibenska mladost bila je u glavnoj ulozi i na početku treće četvrtine. Prvo je tricu stavio Paić pa Šarić, a onda i Nakić, za odlazak domaćina na 23 poena prednosti (60:37). Bilo je već tada jasno da će se ‘Mravi’ teško vratiti, da će Baldekin ostati neosvojiva tvrđava ove sezone i da će se u šibenskom hramu košarke još jednom pjevati pobjednička pjesma.

Pa su priliku tako u posljednjoj dionici dobili i oni najmlađi u Anzulovićem sastavu, Gulin, Klepo i Jelić. S njima u petorci bili su i Šarić i Nakić. Na djelu smo, dakle, gledali budućnost šibenske košarke. I svidjelo nam se ono što smo vidjeli. Toni Nakić na koncu je bio najefikasniji šibenski igrač sa 21 postignutih koševa, a pratili su ga Mileković sa 16, Paić sa 15, Bundović sa 14, te Panudrić sa 12 koševa, a u listu strijeleca upisali su se i mladci Klepo i Gulin.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: