Šibenčani se probili kroz mećavu, a onda ‘zapeli’ u Mravincima

  • 3. veljače 2018.
  • Vijesti
  • 218 Views

Teško su se košarkaši Šibenika probili do dvorane Mravinci, ali ih je šofer Dario Šupe kroz sve snježne blokade ipak sretno doveo na megdan Škrljevu. Ali, onda su ‘zapeli’. Domaćin je nakon zanimljivih i neizvjesnih 40 minuta u završnici susret ipak prelomio na svoju stranu i odnio pobjedu (86:80). Bila je to od samog početka izjednačena utakmica. Škrljevo je u prvoj četvrtini imao najveću prednost od šest poena (15:9), da bi se do početka druge dionice ta razlika prepolovila (22:19). Do poluvremena su Šibenčani i taj minus izbrisali, pa se u treću četvrtinu ušlo rezultatom 44:44, ali i u onu posljednju (62:62).

Egal je bio do pet minuta prije kraja, a onda Škrljevo četiri minute prije kraja odlazi na velikih +9 (78:69). Nadu narančastima tricom je vratio Pandurić, ali u sljedećem napadu Radunić košem i dodatnim bacanjem vraća na devet poena razlike (81:72), dvije i pol minute prije kraja. Međutim, nema predaje. S pet uzastopnih poena Milekovića, Šibenik minutu i pol prije kraja dolazi na 81:78, a nakon što se obranili, imala je Anzulovićeva momčad šut za izjednačenje, ali ovog puta Mileković je promašio. Domaćin je nakon toga pogodio dva bacanja za 83:78, a Pandurić uzvratio za 83:80.

Taj je rezultat stajao do 22 sekundi prije kraja, kada je Škrljevo promašilo, ali i uhvatilo loptu u napadu, 19 sekundi prije kraja. Stvari je u svoje ruke uzeo najbolji strijelac zelenih Konjević, koji je deset sekundi prije kraja izborio bacanja, i pogodio jedno za 84:80. Tada je Bundović pokušao tricom s nekih osam metara vratiti kakve-takve izglede Šibenčanima, ali promašio je, i sve je bilo gotovo. Šibenik je upisao treći poraz, a Škrljevo devetu pobjedu. Što se tiče strijelaca, Pandurić i Bundović zabili su za narančaste po 18 poena, Mileković je dodao 15, Nakić 11, Vitali 10. U pobjedničkoj momčadi prvo ime bio je Konjević sa 26 postignutih koševa, pratio ga je Štemberger sa 18. U sljedećem kolu Šibenčani na Baldekinu dočekuju Jazine.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: