Šibenska mladost nije mogla protiv iskusnih Vukova

  • 16. ožujka 2018.
  • Vijesti
  • 245 Views

Košarkaši Šibenika nisu mogli protiv Cibone i drugi put ove sezone. Zagrepčani su se obilato revanširali za poraz na Baldekinu (73:71) u prvom dijelu Premijer lige i u Draženovom domu slavili sa 88:68. Time su narančasti upisali drugi uzastopni prvenstveni poraz (tu je i poraz u Kupu), te peti ukupno u prvenstvu (12-5), pa su sada treću poziciju na ljestvici preuzeli upravo Vukovi (13-4). Šibenčanima, pak, ostaje nada da će se na pobjedničke staze vratiti sljedećeg vikenda kada im u goste stiže Hermes Analitica.

Početne minute dvoboja u KC-u Dražen Petrović pripale su Šibenčanima. Poveli su 10:3 pri čemu je Paić zabio pet poena. Međutim, slijedi velika, 16:0 serija domaćina i to na krilima agresivne obrane na vanjsku liniju narančastih. Rezultat toga bila je dvoznankasta prednost Cibone pred kraj prve četvrtine (23:13), da bi se u drugu dionicu, nakon što je tricu stavio Bašić, ušlo rezultatom 23:16. Tricom Šarića narančasti su se na startu druge četvrtine približili na -4 (23:19), ali dalekometnom paljbom uzvratili su i Vukovi, svojn dio posla odradio je i rutiner Žorić, pa je domaćin otišao na +15 (39:24). Do kraja poluvremena Anzulovićeva momčad smanjila je na zaostak na deset poena (46:36) U tih prvih 20 minuta za Šibenčane su najviše zabili Paić, Nakić i Šarić, svi po osam poena. Kod Cibone su u prvom dijelu prednjačili Tomas (13) i Žorić (11).

Nastavak je otvoren 12:0 serijom Zagrepčana, koji su obiliato koristili višak centimetara, mišića i godina, pa su otišli na do tada najveću prednost (58:36). Bilo je tada jasno da će iskusna momčad poput Cibone teško ispustiti takvu prednost, pa smo do kraja gledali košarku u nešto nižoj brzini.

Na koncu, najefikasniji u šibenskim redovima bio je Nakić sa 17 poena (5 skokova), a pratili su ga Paić sa 13 (5 skokova) i Šarić sa deset postignutih koševa. Kod Cibone Žorić je zabio 17, Tomas 16, Bilinovac 15.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: