Nepobjedivost narančastih na Baldekinu i dalje traje, nisu im naudili niti Kaštelani

  • 31. ožujka 2018.
  • Vijesti
  • 386 Views

Košarkaši Šibenika i dalje ne daju na svoju kuću. Nitko se na Baldekinu ove sezone nije osladio pobjedom, pa nije ni ‘fenjeraš’ Ribola Kaštela. Narančasti su rutinski, u igri u kojoj se nije baš ‘umiralo u ljepoti’, slavili sa 74:57 i tako u 19. utakmici u Premijer ligi doši do 14. pobjede, pa su i dalje najbliži čevrtom mjestu.

Prva četvrtina bila je u znaku Tomislava Gabrića. Ponajprije zahvajujući drniškom ‘Sokolu’ momčad Vladimira Anzulovića već je nakon pet, šest minuta igre imala dvoznamenkastu prednost (16:6), da bi se u drugu četvrtinu ušlo rezultatom 23:17. U tih prvih deset minuta Gabrić, kojem je zbog manje ozljede visio nastup, zabio je 12 koševa.

S druge strane, centar Kaštelana Đugum već je nakon četiri minute skupio tri osobne greške, pa je ostatak prvog poluvremena prevencije radi proslijedio na klupi.

U nastavku je domaćin u jednom trenutku imao +14 (35:21), a s par se dalekometnih šuteva istaknuo Bašić. I bez neke velike igre narančasti su uspjevali održavati prednost, pa je semafor na poluvremenu pokazivao 41:30. Uslijedila je poprilično izjednačena i pomalo neglediljiva treća četvrtina, koju su gosti dobili s minimalnih 15:14 i u zadnjih se deset minuta ušlo rezultatom 55:45.

A nakon pet minuta igre u posljednjoj dionici domaćin je otišao na +17 (70:53) i sve nedoumice oko pobjednika, ako ih je i bilo, riješene su. Gabrić je na koncu upisao 16 poena, Bašić je dodao 15, a doznamekast u narančastim redovima bio je još Paić sa 11 postignutih poena. Kog gostiju najviše je zabio Došen (16).

Dodajmo kako su na poluvremenu na parket izašli juniori GKK Šibenika i pobrali pljesak publike za plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: