Anzulović nakon sinjskih događanja: ‘Srušli su snove djeci’

  • 18. travnja 2018.
  • Vijesti
  • 422 Views

Jedna lopta odlučila je dalmatinski derbi u Sinju. Otišla je na stranu Alkara (77:76) i izazvala pravu euforiju domaćih navijača, dok su Šibenčani tužni i razočarani napustili vrući parket, na kojem je bilo svega. Ali, to više nije bitno, što je promašeno promašeno je, što je suđeno suđeno je, što je kompenzirano kompenzirano je. Nekad ti uzmu, nekad ti vrate.

Trener Šibenčana Vladimir Anzulović imao je samo jednu poruku nakon utakmice. Kome je upućena, procijenite sami.

– Srušili su snove djeci, najmlađoj ekipi u ligi. Pobjedom Splita nad Škrljevom (igraju u srijedu, op.a) naše šanse za dugo sanjano i teško izboreno četvrto mjesto bit će svedene na teoriju – kazao je Anzulović.

Tom pobjedom Alkar je učinio veliki korak ka osiguranju ostanka u elitnom rangu. I to nam je, iskreno, drago. Ono što nam nije drago, a što je potencirao i Zula, jest da je četvrto mjesto sada uistinu pod velikim upitnikom, a samim tim i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja. Naime, Šibenik je trenutno na omjeru 15-7, a Split na 13-8. Dakle, žuti bi slavljem u Škrljevu došli na pobjedu do narančastih, a kako Anzulovićeva ekipa u posljednja dva kola igra protiv Cedevite (kući) i Zagreba (vani), a Skelinova protiv Jazina (kući) i Kaštela (vani), realno je očekivati da na kraju regularnog dijela susjedi budu bodovno izjednačeni. A u tom slučaju Split će zbog boljeg međusobnog omjera bio ispred Šibenika.

Ali, što bude, bude. Uostalom, s obzirom na najave uoči prvenstva i peto mjesto bio bi sjajan uspjeh ‘zelene’ šibenske momčadi. Možda se i njima negdje vrati.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: