‘Izaći ćemo hrabro, dati sve od sebe, pa što bude’

  • 20. travnja 2018.
  • Vijesti
  • 368 Views

Cedevita na Baldekin stiže u najgori mogući trenutak. Dva vruća i psihički ispražnjujuća dalmatinska derbija i dva bolna poraza sigurno je ostavilo traga na mlade igrače GKK Šibenika i sada se moraju ‘hrvati’ s ekipom koja posljednjih godina dominira hrvatskom košarkom i koja na Baldekin stiže po potvrdu ‘jedinice’ u regularnom dijelu. Dakle, ne bude li nekog senzacionalnog iznenađenja, narančastima se ‘smiješi’ treći uzastopni poraz.

– Cedevita je apsolutni favorit i sigurno dolazi po pobjedu. Više nema obveza u Europi i ABA ligi, tako da su sada potpuno usredotočeni na domaće prvenstvo. Ali, izaći ćemo na parket hrabro i dati sve od sebe, pa što bude – kaže mladi Domagoj Šarić. Dodao je da ako na kraju regularnog dijela Premijer lige i padnu na petu poziciju, svejedno mogu preko Splita do polufinala.

Ali do doigravanja ima još vremena. Vladimir Anzulović kaže kako se trenutno ne zamaraju play offom, ali je istaknuo:

– Momci su već sada ostvarili ogroman uspjeh. Da je netko prije početka prvenstva ponudio peto mjesto i to da budemo ispred Škrljeva, Zaboka, Osijeka i ostalih, vjerujem da bi svi objeručki prihvatili. –

Ovog puta nismo čuli često ponavljano rečenicu kako na ‘Baldekinu nitko nije favorit protiv Šibenika’. Očekivano i razumljivo.

– Cedevita spremna i motivirana dolazi na Baldekin. Ono što želim istaknuti jest da me moji momci niti jednom ove sezone nisu iznevjerili i vjerujem da će tako biti i ovog puta. Nadam se da ono što se dogodilo u Sinju nije ostavilo psihičke posljedice na njih i da će odigrati jednu pravu utakmicu – ističe trener Šibenika.

Što se tiče kadra, noga kapetana Bašića, kaže Anzulović, ne izgleda dobro, pa je moguće da više ni ne zaigra ove sezone. Problema s bronhitisom ima, pak, Gabrić, koji je odigrao fenomenalnu utakmicu u Sinju, ali Zula vjeruje kako će biti spreman za dvoboj sa Zagrepčanima, a problema s ozljedom ima i Nakić, o čijem će nastupu posljednju riječ tijekom petka dati liječnička služba.

Podsjetimo, subotnja utakmica GKK Šibenik – Cedevita na Baldekinu počinje u 19 sati.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: