Donosimo tko ima najbolje brojke među narančastima, koji imaju drugu najčvršću obranu u Premijer ligi

  • 26. travnja 2018.
  • Vijesti
  • 276 Views

Gostujućom pobjedom nad Zagrebom košarkaši Šibenika odradili su regularni dio sezone. S omjerom 16:8 zauzeli su peto mjesto pa će prolaz u polufinale, gdje su bili lani, ali s puno skupljom momčadi, tražit preko susjeda iz Splita. Poznata su još dva četvrtfinalna para, Zadar (2) – Zabok (7) i Cibona (3) – Škrljevo (6), dok će prvoplasirana Cedevita svog suparnika saznati nakon dvoboja Zabok – Hermes. Pobijede li gosti igrat će protiv ‘vitamina’, slave li Zabočani na prvaka će Osijek.

A što kaže pojedinačna statistika, tko ima najbolje brojke od narančastih u regularnom dijelu? Ono što upada u oko jest da nitko ne odskače previše, o čemu svjedoči i podatak da se niti jedan od šibenskih igrača na nalazi u Top 10 u nekoj od glavnih stavki. Što ide u prilog tezi o momčadskoj igri kluba s Baldekina.

Najbolji strijelac Šibenika je Gabrić, koji je u devet odigranih utakmica imao prosjek od 14.8 koševa po susretu. On je ujedno i najkorisniji igrač narančastih, s indeksom 15.3. Po broju postignutih poena slijede Vitali sa 10.9, Bašić sa 10.3 i Pandurić sa 10 koševa po susretu.

Drniški ‘Sokol’ predvodio i listu najboljih klupskih skakača s 4.7 uhvaćenih lopti po susretu, a slijede Vitali (4.5) i Nakić (3.8). Kod asistenata je, pak, najbolji Pandurić (3.7), a slijede Radovčić (3.2) i Šarić (3.0).

Što se tiče preciznosti, Gabrić predvodi u šutu za dva (78.3 %), ispred Nakića (65.2 %) i Paića (64.1 %), dok je najprecizniji tricaš Vitali (71.4 %), a prate ga Radovčić (45.7 %) i Paić (42.9).

I za kraj jedan ekipni pokazatelj. Momčad Vladimira Anzulovića ima drugu najbolju obranu u Premijer ligi. Ispred je samo Cedevita koja je prosjeku primala 66 poen po susretu, dok su narančasti po utakmici primali 73.8 poena.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: