Narančasti lako preko Zagreba: A sad hrabro u play off!

  • 26. travnja 2018.
  • Vijesti
  • 224 Views

Nakon tri uzastopna poraza košarkašima Šibenika dobro je došlo gostovanje u Trnskom, kod otpisanog Zagreba. I pobjeda. Slavili su narančasti rutinski, sa 97:77 i tako regularni dio završili sa 16 pobjeda i osam poraza, što im je u konačnici donijelo peto mjesto. To znači da će u četvrtfinalu igrati protiv četvrtoplasiranog Splita, koji danas nije dozvolio iznenađenje u Kaštelama, te da će žuti imati prednost domaćeg terena u slučaju treće utakmice (igra se na dvije pobjede).

Uoči dvoboja s ‘Mravima’ mladi centar Šibenika Pavao Paić naglasio je kako ne smiju podcijeniti domaćina već ući maksimalno u dvoboj. I bi tako. Već nakon prvih deset minuta momčad Vladimira Anzulovića (osim Bašića nije bilo ni Vitalija) imala je +11 (19:30), do poluvremena je prednost još malo povećala (39:53), a onda u drugom dijelu rutinski privala susret kraju. Da je u odličnoj formi te da će biti jako oružje narančastih u doigravanju potvrdio je Gabrić. ‘Sokol’ je već u prvom dijelu ubacio 20 poena, a onda u nastavku ‘povukao ručnu’, pa je utakmicu završio sa 22 poena. Dobru utakmicu odigrao je i Nakić (17), a dvoznameksat broj koševa još su ubacili Mileković (16), Pandurić (12), Šarić (12) i Paić (11).

Kažimo kako velike stanke do play offa nema. Naime, prve utakmice doigravanja igraju su već za tjedan dana, dakle odmah iza Praznika rada.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: