Šibenik odigrao odlične tri četvrtine na Gripama, a onda se raspao u posljednjoj

  • 2. svibnja 2018.
  • Vijesti
  • 394 Views

Košarkaši Šibenika nisu uspjeli ‘breknuti’ Split na Gripama, u prvom četvrtfinalnom dvoboju doigravanja za prvaka Hrvatske. Izgubili su s nerealno visokih 94:76, a kobna je bila posljednja četvrtina u koju su narančasti ušli s četiri poena prednosti, a u kojoj je domaćin potpuno dominirao, iskoristio širu klupu i na koncu odnio pobjedu.

Sjajno su izgledali Šibenčani veći dio prvog dijela, u kojem se igralo brzo, u visokom ritmu. Šut je dobro služio narančaste, u početnim minutama tricu su gađali 3/3 (u prvoj četvrtini 5/7), za razliku od domaćina koji je promašio prvih pet trica. A upravo su one žutima bile jako oružje u posljednjoj pobjedi na Gripama, kada su ih pogodili čak 16. Tu prvu dionicu narančasti (danas u crnom) dobilli su sa šest poena razlike (17:23). Početak druge četvrtine pripao je, pak, Splićanima. Kedžo je koristio svoju visinu pod obručem, žuti su pogodili i par vanjskih šuteva i serijom 8:0 preuzeli vodstvo (25:23). Međutim, vrhunski odgovora Anzulovićeva momčad – 14:0 serijom za odlazak na +12 (25:37). Ipak, u završnici prvog poluvremena Šibenik je zaredao s pogreškama, što domaćin koristi i smanjuje na 38:41 na kraju prvog dijela. U tih prvih 20 minuta kod narančastih se poenima istaknuo Paić (11), Radovčić asistencijama (skupio ih je čak osam), a Nakić preciznošću (dvica 1/1, trica 1/1, slobodna bacanja 4/4). Zanimljiv podatak jest da je društvo s Baldekina skupilo više skokova od domaćina u prvih 20 minuta (17 nasuprot 14 splitskih).

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je Šibenčanima. Vukao je Gabrić, Paić je nastavio s dobrom partijom, a Radovčić s kreacijom, pa su ponovno otišli na dvoznamenkastu prednost (40:50). Na drugoj strani vukao je Scott (ubacio 17 poena u trećoj četvrtini), i ponajprije zahvajujući njemu žuti su u posljednjih deset minuta ušli s četiri poena zaostatka (61:65). A onda u trećoj četvrtini narančasti su nestali s parketa. Visok tempo u kombinaciji s kratkom klupom učinili su svoje. Koš nisu mogli zabiti pet minuta, s druge strane domaćin ih je zabio 14 i poveo 75:65. Snage za povratak više nije bilo (Split je posljednju četvrtinu dobio rezultatom (33:11) i prvi ‘set’ četvrtfinalne serije otišao je žutima.

Gabrić je na koncu zabio najviše za Šibenik (15), a pratili su ga Mileković (14), Paić (13) i Nakić (11). Valja izdvojiti i deset asistencija Radovčića. U pobjedničkoj momčadi prednjačili su Kedžo (23) i Scott (22). Druga utakmica igra se u subotu na Baldekinu.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: