Narančasti junački pali protiv Splita

  • 5. svibnja 2018.
  • Vijesti
  • 270 Views

Sezona je završena za košarkaše Šibenika. Split je u borbenoj i neizvjesnoj utakmici slavio na Baldekinu sa 84:82 i sa 2:0 u seriji prošao u polufinale. Iako su bili blizu, narančasti sa svega osam igrača u rotaciji nisu uspjeli vratiti seriju na Gripe, ali su pali junački.

Otvaranje utakmice pripalo je Splićanima. Na krilima Kature poveli su 11 poena razlike (13:24), a bivši igrač Jollyja u tom je razdoblju ubacio isti broj koševa kao cijela Šibenikova momčad. Stiže tada dodatni poticaj s tribina narančastima, koji do kraja prve četvrtine smanjuju na 23:30. I drugu dionicu bolje otvaraju gosti, 5:0 serijom, s kojom odlaze na +12 (23:35). Slijedi, međutim, uraganski odgovor domaćina. Paić i Šarić bili su glavni kreatori preokreta kojim su Šibenčani došli do 42:39. Ipak, sama završnica prvog dijela, u kojoj su suci s nekoliko svojih čudnih odluka isprovocirali domaće navijače, pripala je Splitu koji na pauzu odlazi s četiri poena prednosti (46:50).

Sjajno su u drugo poluvrijeme ušli narančasti. Serijom 13:4 poveli su 59:54, a otežavajuća okolnost za goste bila je četvrta osobna greška koju je u tim trenucima zaradio Širko. To, međutim, nije omelo Splićane, koji imaju široku klupu, pa odgovaraju 10:0 serijom za novu smjenu vodstva (59:64).

gkk sibenik split 2 - mala

Sa solidnih +7 (63:70) žuti su ušli u zadnjih deset minuta, a narančasti iako na rubu snaga (uslijed kratke klupe na kojoj je radi popune broja morao sjesti i ozljeđeni kapetan Bašić te poletarac Lovre Knežević), ne predaju su. Tri i pol minute prije kraja s -9 došli du na svega dva poena zaostatka (73:75). Dva poena u minusu bili su i sedam sekundi prije kraja imali loptu u zadnjem napadu. Na žalost, Milekovićev šut za tricu nije pronašao put do koša i Split je otišao u polufinale, a Šibenik na godišnji odmor.

Radovčić je na koncu bio najefikasniji kod narančastih sa 20 poena, Gabrić je dodao 17, Šarić 12, Pandurić 11. Kod Splita su prednjačili Katura sa 18 i Scott sa 16.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: