Miro Jurić: Ako ovako nastave doći će i do A reprezentacije

  • 25. srpnja 2018.
  • Vijesti
  • 407 Views

Srebrni šibenski košarkaški dvojac vratio se kući, u svoj grad. Toni Nakić i Domagoj Šarić danas su na Baldekinu govorili o uspjehu U20 hrvatske reprezentacije koja se na Europskom prvenstvu u Njemačkoj okitila naslovom viceprvaka, a dotakli su se i klupskih očekivanja.

– Drago mi je da smo ‘skinuli’ taj krimen ‘izgubljene generacije’, a koji je prikačen jer momci prije nas nisu na U16 i U18 prvenstvima pokazali što mogu, nisu bili tim, već su reprezentaciju koristili prije svega za neke svoje osobne motive. Stoga je na ovom prvenstvu ključna bila kemija, ekipa i svi smo se podredili tome – kaže Toni Nakić, koji je bio jedan od naših najboljih igrača.

– Drago mi je što sam dobio dosta minutaže, što mi je trener vjerovao, ali, kako sam kazao, pojedinačna statistika nije bila u prvom planu, već doprinos ekipi – ističe Nakić

Za razliku od njega, Šarić nije toliko igrao.

– U početku sam odbio reprezentaciju iz nekih privatnih razloga, ali me trener na koncu ipak zvao da pomognem. Da sam bio od početka unutra vjerojatno bih imao veću mintažu, bolji status. Ali, kao što je kazao Toni, ovo je uspjeh ekipe, i bilo je lijepo biti dio toga – kazao je mladi playmaker narančastih. Pred njim i Tonijem sada je mali odmor, a onda će se u drugom dijelu kolovoza priključiti klupskim pripremama.

– Ovaj rezultat dobar je poticaj za rad u klubu i nadam se da će i sa Šibenikom biti dobrih rezultata. Mi mladi godinu smo dana iskusniji po pitanju igranja u prvoj momčadi i vjerujemo da ćemo dati još veći doprinos – zaključio je Domagoj.

Trener GKK Šibenika Miro Jurić čestitao je svojim igračima na reprezentativnom uspjehu, ističući kako se rad uvijek isplati.

– Na njima je da nastave tako i dalje, a onda će, vjerujem, doći i do A reprezentacije. Što se tiče kluba, priliku će sigurno dobiti i na njima je da je iskoriste – poručio je Jurić.

Na svoje momke ponosan je i Petar Maleš, Tonijev i Domagojev trener juniorske momčadi narančastih te pomoćni trener u prvoj momčadi.

– Vrhunsko je ostvarenje u jednu godinu doći iz B divizije do naslova viceprvaka Europe. Dio tog uspjeha bio bi i treći naš član Pavao Paić, da nije iz nekih obiteljskih razloga morao otkazati nacionalnoj vrsti. U svakom slučaju, ovo je je i uspjeh kluba kao i sviju nas koji radimo s tim momcima – zaključio je Maleš.

Izvor i foto: sibenskiportal.rtl.hr

Share: