Počele pripreme narančastih

  • 20. kolovoza 2018.
  • Vijesti
  • 283 Views

Gužva je danas bila na Baldekinu, na početku priprema košarkaša Šibenika za novu sezonu. Puno veća nego lani, kada se na prvoj prozivci pojavilo pet, šest igrača. Sada ih ima čak 16. Doduše, neki su tu na probi, a neki treniraju sa šibenskom momčadi dok ne nađu klub. A ako ne nađu što ih zadovoljava ostat će u narančastom jatu. Takva su dva imena, i to vrlo zvučna, Nik Slavica i Zoran Vrkić.

– O tome hoće li njih dvojica ostati s nama ovisi hoćemo li još nekog dovesti. Možda ostane jedan, možda oba, možda niti jedan – kazao je sportski direktor Filip Vukičević.

Dodao je kako su i dalje u potrazi za centrom, a pronaći bi ga trebali u sljedećih dvadesetak dana. Ali, ponavljamo, puno toga ovisit će o (ne)ostanku Slavice i Vrkića.

Što se tiče ciljeva, o njima je nekoliko riječi kazao predsjednik GKK Šibenik Bašar Egemen.

– Kako je kazao direktor, nadamo se da ćemo pronaći centra kakvog želimo i u skladu s našim mogućnostima, ako ne uspijemo, idemo dalje s onim što imamo. Ono čega svi moraju biti svjesni jest da ove sezone imamo manji budžet, puno manji od Cibone, Zadra i Splita, ali ćemo se ‘potući’ s njima na parketu. Uz napomenu kako nećemo ganjati pozicije, nego je cilj da naši mladi igrači igraju i razvijaju se – istaknuo je Bašar Egemen

– Ponudili smo Radovčiću puno bolje uvjete, ali ih, neću kazati on, nego oni (vjerojatno se misli na menadžera, op.a.) nisu prihvatili. U redu, nisi zadovoljan, želimo ti svu sreću – kazao je Bašar Egemen odlasku mladog playa.

U ime igrača obratio se kapetan Domagoj Bašić.

– Drago mi je da je konačno krenulo. Nadam se da to nije to, da će nam doći još netko. Ali, bez obzira kakva se ekipa složila, ono što mogu obećati jest da ćemo kao i svih prethodnih godina davati sve od sebe, poštovati narančasti dres – kazao je ‘Snajper’, kojem će ovom biti šesta sezona na Baldekinu.

Ostanak Slavice i Vrkića puno bi olakšao posao trenera Mira Jurića, jer bi dobio kvalitetne, iskusne igrače.

– Vidjet ćemo kako će se sve rasplesti, kao i to hoće li nam se još netko pridružiti. Vidim da smo postali poželjna sredina, dosta igrača nam se nudi – kazao je Jurić.

Za sada su stigla dva nova igrača, Martin Junković, koji je već imao svoju promociju kao novi-stari igrač narančastih, te Tonko Vuko.

– Ekipa mi se čini ok, lani su napravili jako dobar rezultat i nadam se da ću dati svoj obol, da ću opravdati povjerenje. Najvažnije je da pobjeđujemo, a ono što me veseli jest da ću igrati pred vatrenom publikom – kazao je novi igrač narančastih.

Što se tiče igrača koji su na probi, riječ je Nikoli Blatanačiću, koji je lani igrao u norveškoj ligi i o kojem smo već pisali, zatim o domaćem momku Marku Grozdaniću (187 cm) te Petru Šeparoviću (195 cm), koji je bio ponajbolji igrač Dubrovnika u drugoj ligi.

Evo tko se sve pojavio prvog dana priprema na Baldekinu: Martin Junaković, Domagoj Šarić, Martin Klepo, Domagoj Bašić, Toni Nakić, Ivan Gulin, Marko Vlaić, Tonko Vuko, Martin Jelić, Pavao Paić, Robin Rajčić, Nikola Blatančić, Marko Grozdanić, Petar Šeparović, Nik Slavica i Zoran Vrkić.

Izvor: Šibenski portal

Share: