Cibona je ranjena i kao takva još opasnija, Jurić poručuje: ‘Treba ući u meso’

  • 14. listopada 2018.
  • Vijesti
  • 343 Views

Nakon domaće pobjede protiv Gorice košarkaše Šibenika u drugom kolu Premijer lige čeka puno teži zadatak. Narančasti gostuju kod Cibone, koja je uz to i ranjena, i kao takva još opasnija. Vukovi su, naime, nanizali tri poraza u ABA ligi. U domaćem prvenstvu su, pak, i oni upisali pobjedu u prvom kolu, na gostovanju kod Škrljeva. Na Baldekinu ne kriju da su Zagrepčani favoriti, ali to ne znači ništa. Pobjeda protiv Gorice sigurno je dala krila šibenskoj mladosti.

– Da, dosta je bio bitan taj trijumf protiv Gorice, da uđemo s pobjedom u prvenstvo i podignemo samopouzdanje. Cibona je definitivno kvalitetnija momčad, igra viši rang, ali ne idemo gore predati se, ‘skinuti gaće’, već odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti što će biti – kaže Domagoj Šarić i nastavlja:

– Poznamo dosta njihovih igrača, iskusnih, koji odskaču kvalitetom. Istina, nisu dobro krenuli u ABA ligi, ali mislim da će tim više željeti ovu pobjedu, da se iskupe. –

Trener Miro Jurić odbija teze tipa ‘nemamom što izgubiti, ovo je dobra priprema za Osijek’.

– Nećemo preskakati utakmice. Spremali smo se za Cibonu, gledali smo ih, pratili i idemo se u Zagreb ‘potući’. Jest da su loše ušli ui ABA ligu, volio bih da su dobili sve tri. Žao mi je, dobar sam prijatelj s Velićem, ali što je, tu je, iskusni su dovoljno da se izvuku iz ove situacije. Nezgodno je što im baš mi dolazimo sada, što će se pokšati na nama iskaliti – ističe Jurić, koji kao jedan od glavnih razloga negativnog niza Cibone vidi izostanak kapetana.

– Fali im puno Rozić. On im je predvodnik, 50 posto momčadi, tako da i tu možda treba tražiti razloge ovih rezultata. Što se nas tiče, nema puno filozofije, treba se postaviti čvrsto, muški, istao kao u prvom kolu. Dakle ući u meso, trčati u leđa, napadati, pa ako protivnik na kraju bude bolji čestitat ćemo mu. Imamo rješenja, kvalitetu i nećemo se predati tako lako – zaključio je trener Šibenika.

Što se tiče zdravstvenog biltena, tek Nakić ima određenih problema s ozljedom, pa će se tek nakon nedjleljnog treninga vidjeti hoće li biti spreman za dvoboj u Zagrebu.

Podsjećamo, utakmica Cibona – Šibenik igra se u ponedjeljak, s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Share: