Šibenik imao +13 na poluvremenu protiv Cibone, Vukovi se na kraju ipak provukli

  • 16. listopada 2018.
  • Vijesti
  • 379 Views

Lijepu i zanimljivu utakmicu odigrali su Cibona i Šibenik u Draženovom domu u Zagrebu. Baš onako za sladokusce. Nakon velike bitke pobjeda je na kraju pripala Zagrepčanima, koji su tek u samoj završnici slomili mladi sastav trenera Mira Jurića. Završilo je 92:87, s tim da su narančasti nakon sjajnih prvih 20 minuta vodili s 13 poena razlike.

Savršen je bio ulazak Šibenika u utakmicu. Trice su jednu za drugom, bez promašaja, zabijali Vuko, Bašić i Junaković, da bi onda Pajić zabio dvicu za nestvarnih 0:11. Dalekometnoj paljbi priključio se i Nakić koji stavio tricu za 7:16. Domaćin nakon toga dolazi sebi i poravnava na 18:18, zahvaljujući i brzopletosti narančastih. Slijede tada Poščićeve minute koji ubacuje šest poena u nizu za 20:26.

U drugu četvrtinu ušlo se s četiri poena prednosti Šibenčana (24:28). Ubrzo je sjevnula nova Bašićeva trica za 26:33, a onda pet uzastopnih Junakovićev poena za odlazak Jurićeve momčadi na +10 (28:38). Kada je četiri minute prije poluvremena tricu stavio i Šarić, semofor je pokazivao 32:45. U tim trenucima Šibenik je trice šutirao 7/11. I nije to bilo sve što se tiče ‘bombardiranja’ Cibone. Jedanaest sekundi prije kraja druge četvrtine Nakić je ‘iz kornera’ ubacio i osmu tricu za Šibenik (iz 12 pokušaja), za 38:51 na poluvremenu.

U nastavku je Cibona podigla razinu agresivnosti u obrani. Šibenčani više od pet minuta nisu uspjevali zabiti iz igre (pogodili tek dva bacanja). S druge strane ‘poludio’ je Gilbert. Ubacio je tri trice zaredom i domaćin je na polovici treće četvrtine prvi put poveo (54:53). Onda je tricu zabio i Markota za +4 Cibone. Bila je to 19:2 serija Vukova. Prve poene iz igre za Šibenik u toj četvrtini zabio je Nakić, četiri minute prije isteka dionice. U međuvremenu je Cibona otišla na sedam poena prednosti (64:57). Šibenčane je u tim trenucima u igri držao Paić s nekoliko uzastopnih koševa (66:63), a tih -3 Jurićeva momčad imala je i na ulasku u posljednjih deset minuta (68:65).

Na ulasku u četvrtu četvrtinu koševima Junakovića (2+1) i tricom Nakića narančasti ponovno prelaze u vodstvo (70:71). Cibona, međutim, brzo vraća plus na svoju stranu i odlazi na pet poena prednosti. Ali, sjajni Junaković ne dozvoljava da njegova ekipa potone, te s dva sjajna prodora drži Šibenik u igri (78:76). Dvije minute prije kraja, zahvaljujući košu Nakića, gosti su i dalje bili tu, disali za vratom (84:81). Još da mu nije iscurila trica u sljedećem napadu…Do kraja utakmice Cibona je uspjela sačuvati prednost i upisati drugu pobjedu. Narančasti su, pak, na omjeru 1-1.

Junaković je ponovno odigrao vrhunsku partiju. Ubacio je 30 poena, te upisao osam asistencija. Paić i Nakić dodali su po 15, a dvoznamenkast u šibenskim redovima bio je i kapetan Bašić s deset postignutih koševa. Valja izdvojiti i deset skokova Vuke. Kod domaćina najviše su zabili Gilbert (18) i Ross (16).

U sljedećem kolu Šibenik će na Baldekinu ugostiti Osijek.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Foto: KK Cibona

Share: