Nakon velike bitke Osijek odnio pobjedu s Baldekina, navijači pljeskom ispratili Šibenčane

  • 20. listopada 2018.
  • Vijesti
  • 360 Views

Baldekin je pao. U trećem kolu Premijer lige pobjedu je iz Šibenika odnio Osijek, nakon velike bitke i ne baš lijepe utakmice, završilo je 65:72.

Snage su bile poprilično izjednačene u prvih deset minuta. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a gosti su posebnu pažnju posvetili Martinu Junakoviću, kojeg su dobro zatvorili. Najveću prednost imali su Osječani, +5 (11:16), ponajprije zahvaljujući Mustapiću koji je u prvoj četvrtini ubacio deset poena. Ipak, dok do kraja dionice narančasti su preokrenuli i u drugu četvertinu ušli vodstvom 18:16.

Žestoka bitka vodila se i u drugih deset minuta. Nije to bila lijepa košarka, bilo je tu previše pogrešaka s obje strane. Jurić je miksao, tražio igrače, petorku koja bi uhvatila ritam, ali nije ju našao u prvom poluvremenu. Nije se našao ni Junaković. Ništa mu nije polazilo za rukom, jedine poene u prvih 20 minuta, njih tri, zabio je s linije slobodnih bacanja (šut iz igre 0-6). Promašili su Šibenčani i par zicera (Paić, Bašić), ali unatoč blijedoj igri i dalje su bili tu, pa su na odmor otišli s podnošljivih -4 (30:34).

Na početku drugog dijela Martin je proradio. Zabio je četiri poena u nizu, pridružili su mu se danas jako dobri Poščić te Paić, a dobro otvaranje treće četvrtine tricom je za preokret i do tada najveće vodtsvo Šibenika (43:38) zaključio Bašić.

Dvije minute prije kraja četvrtine, košem Vuke, domaćin je, nošen sjajnom podrškom s tribine, poveo 51:44, da bi se u odlučujućih deset minuta ušlo rezultatom 51:46. A nakon dvije minute igre u četvrtoj četvrtini gosti su se vratili u egal (51:51). Na krilima Slovaka Ihringa momčad iz Slavonije ubrzo je i povela (53:58). Gosti su u te četiri minute napravili 12:2 seriju.

Jurić tada, očekivano zove time out, nakon kojeg Junaković stavlja tricu, ali istom mjerom uzvraća Pavlović. Nešto kasnije gosti su nakon lijepe akcije otišli na +6 (57:63), a onda nakon trice Šanga i zakucavanja Malika i na +9 (59:68), dvije minute prije kraja. Dio publike tada je već počeo napuštati Baldekin, svjesni da se teško nešto može promijeniti u završnici. I bili su u pravu. Osječani su sačuvali prednost i pjevajući se vratili u Slavoniju. Unatoč porazu Funcuti i ostali šibenski navijači pljeskom su ispatili mladu momčad narančastih.

Junaković je na koncu ipak bio najefikasniji igrač narančastih sa 13 postignutih koševa, pratili su ga Bašić i Vuko sa 11. Potonji je i treću utakmicu zaredom završio sa deset uhvaćenih lopti. Kod pobjednika Mustapić je ubacio 19, Ihring 16 poena.

U sljedećem kolu Šibenik, u dalmatinskom derbiju, gostuje kod Splita, na čijoj klupi sjedi lanjski trener narančastih Vladimir Anzulović.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr
Foto: Milan Balaban

Share: