Nakić pokazao da je pravo šibensko blago, Alkar srušen ‘blitzkriegom’ u zadnjoj četvrtini

  • 2. studenoga 2018.
  • Vijesti
  • 389 Views

Sjajan je bio dalmatinski derbi na Baldekinu između Šibenika i Alkara. Vodila se velika bitka (kako na parketu tako i na tribini između Funcuta i Maligana), a iako su gosti vodili većim dijelom susreta, pobjeda je, zahvaljujući sjajnoj igri u četvrtoj četvrtini, pripala narančastima (88:79).

Jurić je počeo sa Junakovićem i Šarićem u petorci (bez Bašića), sa željom da dobije više na kreaciji. I u par navrata to je dobro funkcioniralo, Poščić bi se zavukao iza leđa Sinjanima i dobio precizne lopte od spomentog dvojca.

Na drugoj strani glavnu riječ u prvoj četvrtini vodio je Brown. Najviše zahvaljujući njemu, ali i propusnoj obrani narančastih, gosti su prvu dionicu riješili u svoju korist, s lijepih sedam poena razlike (20:27). Amarikanac je u tom razdoblju zabio deset koševa, Junaković na drugoj starni osam (uz četiri skoka i dvije asistencije).

Gore opisana kombinacija Šarić – Poščić dobro je funkcionirala i na početku druge četvrtine, ali gosti su bili još učinkovitiji (Brownu se priključio Vučić), pa su nakon četiri minute igre otišli na +10 (26:36), a imali su i +11 (28:39). Srećom po Šibenčane, imaju oni kapetana Domagoja Bašića, i zahvaljujući par njegovih koševa dvije minute prije poluvremena smanjuju na 34:39.

Ipak, u završnici Sinjani opet rade mini-seriju pa se na pauzu odlazi rezultatom 38:46. Valja istaknuti kako su u tih prvih 20 minuta Šibenčani tricu gađali 1-12, ali su skupili i osam skokova više (23-15).

Početak drugog dijela pripao je Junakoviću koji je s pet uzastopnih poena smanjio na 43:46. Kod Alkara se zatim opet javio Brown, pa su pet minuta prije isteka treće četvrtine Sinjani opet bili na lijepih +8 (51:59), u ubrzo su otišli i na +9 (53:62).

Inače, kad god bi Nakić dobio loptu u ruke, nešto bi napravio, zabio ili iznudio faul. I zato je šteta što je do tada više nije imao u rukama. Ali i ovako je do treće četvrtine skupio 14 poena (uz šut 5-7) i šest skokova i u završnici treće dionice držao domaćina u igri.

A onda ‘narančasti blitzkrieg’ na otvaranju zadnje dionice, u koju se ušlo rezultatom (60:63). Prvo je zabio Paić, pa je Nakić stavio tricu, da bi seriju zaključio Šarić za preokret i 68:63 vodstvo Šibenika. Da sve ne bude baš sjajno pobrinuo se Junaković koji je osam i pol minuta prije kraja zaradio petu osobnu, zbog čega je morao iz igre.

Ubrzo je za njim pošao i Paić, koji je također skupio pet osobnih. Međutim, nastavio je domaćin u istom ritmu, pa je pet minuta prije kraja semafor pokazivao 74:63, a tri minute prije kraja, nakon trice Bašića bilo je +12 (79:67). Sinjani se više nisu uspjeli vratiti i narančasti su upsiali drugu pobjedu.

Sjajni Nakić susret je završio sa 26 poena (osam skokova), Junaković je ubacio 23, Poščić 16. Kod gostiju su prednjačili Vučić (26) i Brown (25).

U sljedećem kolu narančasti gostuju kod Hermes Analitike.

Izvor: sibenskiportal.rtl.hr

Audio izjave:

 

Share: