Miro Jurić: Trebamo se osloniti na našu energiju

  • 10. studenoga 2018.
  • Vijesti
  • 217 Views

Košarkaši Šibenika u nedjelju igraju još jednu važnu utakmicu, protiv momčadi iz, možemo kazati svog ranga. Gostuju kod Hermes Analitice, koja nakon pet kola ima isti omjer kao narančasti, 2-3. Može li momčad Mira Jurića do ‘brejka’ i tako u neku ruku anulirati domaći poraz od Osijeka?

– Nadam se da možemo, dobro smo trenirali cijeli tjedan, imali dan više za spremiti se, dobra je atmosfera u ekipi, pogotovo nakon pobjede nad Alkarom, tako da spremni dočekujemo Hermes – veli Domagoj Šarić, koji ne sumnja da ih čeka teška zadaća u Zagrebu.

– Puno je novih igrača kod njih, dosta je njih nabacano, svatko traži priliku za neki bolji ugovor, ali pomalo se uigravaju, vidjelo se to protiv Škrljeva, gdje su dosta dobro izgledali. Ozbiljna su ekipa, sada im je došao i Tončinić, tako da neće biti lako – veli mladi play Šibenika, koji ove sezone priliku uglavnom čeka s klupe.

– Još se nekako tražim, nije to još na nivou na kojem bih htio da bude. Uđem kao šesti igrač, unesem energiju s klupe i moram prihvatiti tu ulogu, nametnuti se u tom dijelu – kaže Šarić.

Iskustvo je glavna odlika Hermesa. S druge strane forte narančastih je mladost, energija.

– Vladović je iskusniji od cijele naše ekipe, prošao je toliko toga u svojoj karijeri. Osim njega u vanjskoj liniji imaju, Rogića, Milekovića, Garafolića, Svobodu, a u unutarnjoj s Krapića, Vlaića, Tončinića, Samca. Suvišno je govoriti o tim igračima, njihovoj kvaliteti. Na početku sezone možda nisu funkcionirali kao ekipa, ali gledajući zadnju utakmicu protiv Škrljeva, koju smo dosta analizirali, to već pomalo sjeda na svoje mjesto. Posložili su se i bit će teško. Ali, bila je i Cibona iskusnija pa smo pokazali da možemo i znamo igrati protiv takvih ekipa, gdje se oslanjamo na našu energiju. Ako, dakle, energetski budemo na dobrom nivou, imamo šansu dobiti utakmicu. Znamo gdje su naše šanse, kako napadati, samo treba to preslikati na parket – kazao je trener narančastih Miro Jurić.

Nedjeljni dvoboj Hermes Analitice i Šibenika počinje u 16 sati.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban/ GKK Sibenik

Share: