Ludnica na Baldekinu, narančasti ‘zakucali’ Cedevitu!

  • 19. studenoga 2018.
  • Vijesti
  • 263 Views

U prvih šest kola Premijer lige Cedevita je upisala šest pobjeda. A onda je u sedmom došla na Baldekin – i serija je pukla. Šibenska mladost srušila je lidera prvenstva sa 96:88 i bacila navijače u trans. Bila je to treća pobjeda narančastih ove sezone, najslađa za sada.

I prije podbacivanja prve lopte narančasti su zaslužili pljesak. Istrčali su, naime, s majicama s natpisom ‘Nikad zaboraviti. 18.11.1991. Vukovar. Škabrnja’, a počast Gradu Heroju iskazali su i Funcuti izvjesivši zastavu s vukovarskim vodotornjem.

Susret je otvoren 5:0 vodstvom Cedevite, a s pet poena prednosti gosti su i zaključili prvu četvrtinu (18:23). Kod domaćina u tih prvih deset minuta najaktivniji je bio Šarić, ubacivši pet koševa.

Na otvaranju druge dionice Zagrepčani su otišli na do tada najvećih +6 (22:28), ali uslijedila je ubitačna serija narančastih. Trpali su Paić (najviše), Nakić, Vuko, Junaković, za 18:1 seriju i 40:29 vodstvo Šibenika.

‘Hoćemo pobjedu’, poručili su u tim trenucima Funcuti, a Cedevita je odgovorila s dvije trice za 40:35. Na poluvrijeme se, pak, otišlo rezultatom 47:43. Zanimljivo, u prvih 20 minuta domaćin je nadskakao goste (19-13).

Šibenik je dobro krenuo u nastavku, poveo šest poena prednosti, ali slijedi serija Cedevite, koja prelazi u minimalno vodstvo (54:55). Otišli su nakon toga Vitamini ponovno na +6 (58:64), a Jurićevu momčad u tim je trenucima u igri držao Junaković s par uspješnih prodora, pa su narančasti na ulasku u zadnju dionicu bili tu, za vratom lideru (66:69).

Na otvaranju četvrte četvrtine stvar je u svoje ruke uzeo Toni Nakić. Sa sedam uzastopnih poena držao je utakmicu u egalu (73:73), sedam minuta prije kraja. Pet minuta prije kraja semafor je pokazivao 77:81, a onda Šarić dvicom, pa tricom, a onda i Nakić zakucavanjem preokreću na 84:81, četiri minute do kraja. Zakucao je nakon toga i Junaković, ali su na veliko iznenađenje svih u dvorani suci svirali korake. Ali, ništa zato, tu je Paić koji iz kontre diže na 86:81. Minutu i pol do kraja, nakon novog koša Nakića domaćin vodi 88:84. Cijela dvorana je u tim trenucima bila na nogama. Kao u dobra stara vremena. A kada je Vuko 33 sekundi prije kraja zakucavanjem skoro odvalio konstrukciju, sve je eksplodiralo. Nakon toga je uhvatio in skok u napadu i sve je bilo gotovo. Fešta i šibenska pobjednička pjesma mogla je početi.

Nakić je na koncu su ubacio 22 poena za Šibenik, Paić 20, Junaković 18, Vuko 14 (11 skokova). Kog Cedevite najefikasnije je bio Wide,man sa 17 poena.

U sljedećem kolu Šibenik gostuje kod Škrljeva.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: