Martin Junaković: Najvažnije je da su momci postali svjesni da se nemaju koga bojati

  • 23. studenoga 2018.
  • Vijesti
  • 385 Views

U dobrom raspoloženju košarkaši Šibenika putuju u goste Škrljevu. Razlog je pobjeda nad Cedevitom, kojom su prekinuli stopostotni niz Zagrepčana, napunili samopouzdanjem, a ruke i noge učinili lakšim.

– Svaka pobjeda te digne, tjedan nakon toga uvijek je lakši nego nakon poraza, kad ‘kuva’ u tebi, čekaš da se iskupiš. Ovako je lakše trenirati, pozitivna je atmosfera, bez nervoze, pritiska – veli Martin Junaković.

Ali, ‘Vitamini’ se već ‘probavljeni’ i u glavama igrača samo je Škrljevo.

– Pobjedu smo upisali i zaboravili. Nismo doduše imali puno vremena za pripremiti se, ali spremni smo. Znamo koje su njihove prednosti, koje su im mane. U svakom slučaju treba nastaviti igrati svoju igru, koju pokazujemo od prvog kola, bez obzira na te neke poraze. Mi smo i protiv Cibone i Splita i Hermesa igrali dobro. Ne trebamo se nikoga bojati u ovoj ligi, nitko nas nije ni blizu razbio, bili su to porazi na loptu, dvije, odnosno u slučaju Cibone i Splita na njihovo iskustvo. Najvažnije je da su momci postali svjesni da se nemaju koga bojati, da mogu protiv svakog igrati – ističe motor narančaste momčadi, kojeg i dalje doziraju na treninzima.

– S problematičnom tetivom sam i došao na pripreme, vučem je još iz reprezentacije. To je već neka kronična faza, ništa novo. Dobijem možda koje jutro slobodno više od ostalih za odraditi terapiju i idem dalje – kaže Junaković.

On bi, dakle, trebao biti u rosteru za Škrljevo, upitan je tek Domagoj Šarić.

– Malo je osjetio preponu, pa ćemo ga testirati na zadnjem treningu, vidjeti kako će reagirati i onda donijeti odluku o njegovom nastupu – istaknuo je Miro Jurić, kojem se vratio osmijeh na lice nakon pobjede nad Cedevitom.

– Lako za mene, bitnije je da se igračima vratila vjera, samopouzdanje. Pokazali su da mogu, iako su i do sada bili dobri, ali ovog su puta odradili svih 40 minuta na vrlo visokom nivou. Što se tiče Škrljeva, imamo maksimalan respekt prema njima. Iskusna su momčad, s tri Amerikanca, sa Štembergerom. Očekuje nas izuzetno teška utakmica, loše su ušli u sezonu, imaju jednu jedinu pobjedu, po meni neočekivano, s obzirom na roster, da su dugo zajedno. Ali idemo rasterećeni, pobjeda protiv Cedevite stvarno nam je napunila baterije – poručio je Jurić.

Pitali smo ga je li već izvukao neki zaključak koji su dometi ove ekipe?

– Prije početka sezone kazao sam da bismo s još jednim igračem bili sigurno u play offu, što je ovih sedam kola i pokazalo. S dvije pobjede, koje su lako mogle na našu stranu, bili bismo treća momčad prvenstva. Dosta je otvoreno prvenstvo, pobjeda te digne na četvrto mjesto, poraz baci na deveto, u borbu za ostanak. Odskaču tek Zadar, Cedevita, Cibona koji su ipak kvaliteta više, dodao bih tu još Split, a mi ostali ćemo se boriti za play off pozicije, odnosno pokušati izbjeći to posljednje mjesto – zaključio je Miro Jurić.

Podsjećamo, subotnja utakmica KK Škrljevo – GKK Šibenik počinje u 19 sati.

Izvor: Šibenski portal
Foto: Milan Balaban

Share: