AUDIO: Junakovićev šut za pobjedu nije ušao, Zabok odnio pobjedu s Baldekina

  • 8. prosinca 2018.
  • Vijesti
  • 401 Views

Košarkaši Šibenika poraženi su u devetom kolu Premijer lige. Na Baldekinu je u zanimljivoj utakmici, s triler završnicom, slavio Zabok (72:73), što je bila njegova peta pobjeda (5-4), dok narančasti u sljedećem kolu dočekuju Bosco s omjerom 3-6.

gkk zabok

Krešimir Radovčić koji je ovog ljeta iz Šibenika prešao u Zabok nije zaigrao protiv ‘svojih’ s obzirom da se ozlijedio na zagrijavanju. Vrijedi zabilježiti i da je utakmicu iz prvog reda tribina pratio izbornik Dražen Anzulović čiji sin Andro brani boje Zaboka.

Gosti su bolje otvorili, energičnije. poveli su 4:0, a nakon pet minuta igre vodili su 16:3. Domaćina su u život održale trice. Dalekometne projektile pogađali su Šarić, Bašić, Nakić, pa se u drugu četvrtinu ušli s podnošljivih -5 (17:22). Dvoznamekastu prednost gosti su imali i nakon polovice igre u drugoj dionici (23:34). Vrlo dobri Šarić tada je inicirao seriju Šibenčana, koji do poluvremena zaostatak smanjuju na četiri poena (36:40).

Na početku drugog dijela sjevernjaci su ponovno pobjegli na +7 (38:45), ali trice i dalje služe domaćina, Šarić i Paić pogađaju za 44:45, imali su narančasti šut i za totalni preokret, ali nije ušao. Umjesto toga Zabok se ponovno odlijepio na +7 (44:51), da bi se u zadnju četvrtinu ušlo rezultatom 55:60. U 35. minuti gosti su i dalje imali istu prednost (62:67), i tako je bilo do 3:25 do kraja, kada je tricu zabio Bašić za 65:67 i podizanje decibela na Baldekinu. Još glasnije je bilo kad je minutu i pol prije kraja tricu stavio i Junaković za poravnanje rezultata (70:70), a totalna ‘eksplozija’ kada je Nakić doveo Šibenik u vodstvo (72:70). Sedamnaest sekundi prije kraja Zabok ponovno prelazi u vodstvo (72:73). Šibenik je imao zadnji napad, ali Junakovićev šut za pobjedu nije pronašo put do koša i bodovi su otišli u Zagorje.

Šarić je sa 17 koševa bio najefikasniji u šibenskim redovima, Junaković je dodao 15, Nakić 13, Bašić 11. Kod pobjednika je prednjačio Batur sa 29 postignutih koševa.

Izvor: Šibenski portal

 Izjave nakon utakmice sa Zabokom:

  • Antonio Črnjević
  • Ivan Tomas
  • Toni Nakić
  • Miro Jurić

Share: