Narančasti dočekuju Zabok: ‘Bolje su plasirani na tablici, ali nisu favoriti’

  • 8. prosinca 2018.
  • Vijesti
  • 383 Views

Nakon što su proteklog vikenda bili bez službenih utakmica, košarkaši Šibenika ovog će vikenda ponovno u pogon. Na Baldekinu će ugostiti Zabok u čijim redovima igra prošlosezonski igrač narančastih Krešimir Radovčić.

– Pauzu smo prvo iskoristili da se odmorimo. Nakon toga smo se prvi tjedan uigravali, a ovaj drugi tjedan smo iskoristili za scouting i pripremu za Zabok. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo i mislim da ih spremni dočekujemo – istaknuo je u najavi utakmice mladi Šibenikov igrač Toni Nakić.

On očekuje dosta tešku utakmicu: – Neobična su ekipa, igraju često s pet malih, igraju dosta usko, pokušavaju biti agresivni. Najveća opasnost za nas će biti dok u igri bude Šarlija, dok bude imao snage i od Radovčića koji ima apsolutno najveće ovlasti. Njega trebamo odvojiti od lopte i pustiti druge da igraju što više.

Stanka nam je dobro došla prije svega da se malo odmorimo, naglasio je i trener Miro Jurić: – Ali imali smo i mali hendikep jer je Junaković bio s reprezentacijom i da je Vuko u tom razdoblju bio ozlijeđen. Malo smo se ‘krpali’ što se tiče treninga, ali uspjeli smo na kraju čak i utakmicu odigrati u Sinju protiv Alkara. Jedni i drugi bili smo oslabljeni, ali utakmica je objema momčadima koristila da trenutno vidimo gdje smo, a i igrači koji manje igraju su tu dobili dosta prostora.

– Znamo dosta o Zaboku. Kao što je i Toni rekao, dosta vremena igraju s pet malih, pa ćemo se morati malo prilagođavati. Ali spremni smo i na to. Znamo tko su nosioci kvalitete, na njih ćemo se fokusirati. Radovčić će sigurno biti inspiriran protiv nas tu, da će imati volju i želju dokazati se i pokazati se. On cijelu sezonu igra dobro, po meni će nam on biti najveći problem. Bolje su plasirali na tablici, ali mislim da nisu favoriti – dodao je Jurić.

Kapetan Bašić upitan je za sutrašnji dvoboj zbog bolesti.

Ulaznice za utakmicu HT Premijer lige Šibenik – Zabok, koja je na rasporedu u subotu od 19 sati, možete nabaviti u caffe barovima Baldekin i MA-LU.

Izvor: Sibenik.in

Share: