Narančasti se pobjedom oprostili od svojih navijača u 2018. godini, Paić ih predvodio do trijumfa nad Boscom

  • 15. prosinca 2018.
  • Vijesti
  • 384 Views

Košarkaši Šibenika upisali su pobjedu u posljednjoj utakmici na Baldekinu u 2018. godini. U desetom kolu Premijer lige svladali su Bosco sa 81:68 i rasterećeni idu u utorak na noge Zadru. A pokazalo se ove sezone da mlada momčad Mira Jurića bolje igra protiv momčadi koji su favoriti, pa možda i s Višnjika stignu dobre vijesti za navijače narančaste.

Prve poene gosti su zabili nakon četiri i pol minuta igre i to iz slobodnih bacanja. Do tada su ih narančastih postigli 12, a prednjačio je Nakić. Bosco se tada budi i postiže još 14 poena u nizu za prelazak u vodstvo (12:15). Ipak, u drugu se četvrtinu ulazi s prednošću narančastih (18:16), a valja istaknuti da su u tih prvih deset minuta slobodna bacanja gađali 2/7.

gkk bosco 1

Druga četvrtina bila je Paićeva. Zahvaljujući njegovih deset poena i odličnoj ‘dva na dva’ suradnji s Junakovićem domaćin je na poluvrijeme otišao s vodstvom 37:27. Nakon par minuta igre u nastavku Šibenik je otišao na do tada najvećih +13 (44:31), a Paić je i dalje bio u glavnoj roli.

U zadnjih deset minuta ušlo se rezultattom 52:43, a kada je Bašić zabio tricu za +15 (58:43), pobjednik je postao vrlo izvjestan, da bi sedam minuta prije kraja, kod rezultata 64:45 postao još izvjesniji. Malo su se opustili tada Šibenčani, pa su gosti u jednom trenutku primakli na osam poena minusa, ali snage za neštviše nisu imali i narančasti su upisali četvrtu pobjedu, dok su Zagrepčani ostali na onoj jedinoj pobjedi protiv Cedevite.

gkk bosco 2

Paić je susret završio sa 21 poena i devet skokova, Bašić je zabio 13, Junaković 12 (sedam asistencija), Vuko i Nakić po 11. Kod Bosca Bosca Palokaj je zabio 15, Chavlovich 12.

Izvor: Šibenski portal
Foto: GKK Šibenik – slušbena/official

Share: