Bosco izbacio Šibenik iz Kupa, Slavica upisao double-double u debiju za narančaste

  • 12. siječnja 2019.
  • Vijesti
  • 254 Views

Košarkaši Šibenika neće igrati na završnici Kupa Krešimira Ćosića. Rampu im je spustio Bosco, koji je na Baldekinu, sasvim zasluženo, slavio sa 84:79. Debi trojice novih igrača narančastih, Slavice, Milekovića i Koraća tako nije bio baš najsretniji, kao ni Petra Maleša koji je zbog bolesti Mira Jurića vodio momčad s klupe. Valja istaknuti da zbog ozljede nije igrao Nakić.

Bolje su gosti ušli u utakmicu. Posebno ubojiti bili su dalekometnim šutevima, a najviše je trpao Tešija. Bosco je tako u prvoj četvrtini imao i osam poena prednosti (9:17), a narančaste je u igri držao kapetan Bašić. Solidan ulaz u utakmicu imao je i Nik Slavica, koji je s par svojih letova pokazao svoju skočnost i atletičnost. Sve u svemu, na koncu prve dionice semafor je pokazivao 19:25.

Nakon par minuta igre u drugoj četvrtini Bosco je opet otišao na +8 (21:29), a u svemu tome dobra stvar za Šibenčane bio je podatak da je Tešija u 12 minuta skupio tri osobne, pa je povučen na klupu. Uspjeli su se nakon toga narančasti vratiti u egal (35:35), ali slijedi nova serija Zagrepčana za 38:44, da bi ‘točku na i’ prvog dijela tricom u posljednjoj sekundi stavio Bašić za 41:44.

Niti na startu drugog dijela obrana Šibenika nije izgledalo dobro, pa su se gosti opet odvojili (43:51), da bi u 25. minuti prvi put otišli na dvoznamenkastu prednost (48:58). U tom razdoblju igra narančastih svodila se na ‘daj loptu Slavici pa što bude’.

gkk bosco-mala

U međuvremenu, dok je trajala bezidejnost domaće momčadi, Bosco je prednost digao na +14 (51:65). Mladi Paić jedini je u tim trenucima igrao, nudio se. Valja pohvaliti i Funcute koji su unatoč pozamašnom minusu svoje momčadi bili vrlo glasni, pokušavali je dignuti iz ponora.

I upalilo je. Tricama Milekovića, Paića i Šarića na isteku treće četvrtine primakli su se na pet poena zaostatka (62:67). Novom tricom Šarića na otvaranju posljednje dionice, a zatim i Gulina, domaćin se potpuno vratio (68:69). Kada smo se ponadali da bi Šibenčani mogli prvi put i povesti na utakmici, uslijedila je nova mini serija gostiju za 68:74, a onda i za 71:79, pet minuta prije kraja.

Dvije i pol minute prije kraja pojavila se nada za narančaste. Paić je ukrao loptu i zabio uz faul, da bi u istoj akciji Babić zaradio tehničku grešku zbog nesportskog ponašanja (razbio reklamu). Rezultat svega je da su Šibenčani smanjili na 78:81, a nakon što je Slavica pogodio jedno od dva bacanja i na 79:81. Šutirao je nakon toga Bašić tricu za vodstvo, ali nije ušla, kao ni pokušaj Koraća za tri u sljedećem napadu. Pa je 14 sekundi do kraja semafor i dalje pokazivao 79:81, s loptom u rukama Bosca. Nakon brzog faula Šibenika, Chavlovich je realizirao jedno bacanje (79:82), a narančastima je ostalo 12 sekundi da učine nešto. Pokušao je Bašić, s pomalo nerezonskim šutem za tri, ali opet nije ušlo, iako je ostalo još osam sekundi. Na koncu je pobjeda zasluženo otišla u Zagreb.

Paić je bio najefikasniji u domaćim redovima sa 23 postignuta koša, Slavica je upisao double-double (19p, 11s), Bašić je zabio 11. Valja izdvojiti i osam asistencija Koraća. Kod Bosca Tešija je zabio 18 koševa.

Izvor: Šibenski portal

Share: