Domagoj Bašić: Sinj je gostovanje na koje volim ići

  • 9. ožujka 2019.
  • Vijesti
  • 256 Views

Nakon što su u prošlom kolu uspješno riješili Split na Baldekinu, pred košarkašima Šibenika novi je dalmatinski derbi, ovaj put na gostujućem terenu. Idu, naime, u Sinj, gdje je uvijek vruća atmosfera kada igraju Alkar i Šibenik. Doduše. U subotu će se igrati u novoj dvorani, ali Domagoj Bašić ne sumnja u lijep dekor na tribinama.

– Jedna od rijetkih utakmica gdje na obje strane imate glasne navijače, a takve su najljepše za igrati, to je gostovanje na koje volim ići. Ne sumnjam da će njihovi navijači napraviti atmosferu kao u staroj dvorani, a po onome što se priča i po atmosferi koju su napravili protiv Splita, mislim da ćemo i mi imati lijepu podršku od naših Funcuta u Sinju – kaže kapetan narančastih.

Dodaje kako ih je spomenuta pobjeda protiv Splita digla, kako na ljestvici tako i po pitanju samopouzdanja.

– Utakmica u Sinju neće biti ništa lakša od one protiv Splita. Pamtimo lanjsku utakmicu, tamo moraš biti bolji 15-20 razlike da bi ih uspio pobijediti. Znamo da i njima gori pod nogama, ali idemo svojim putem, znamo svoj cilj, idemo pobijediti njih, a onda i Hermes, i tako probati uloviti poziciju za play off. Alkar ove godine možda nije složio neku jaku ekipu, što pokazuje i položaj na ljestvici, imaju i par ozljeda, ali ne opterećujemo se time, gledamo sebe, u kakvom god sastavu oni bili vjerujem da imamo lijepe izglede za dobiti – istaknuo je Bašić.

Da ih čeka teška zadaća svjestan je i Petar Maleš. ‘Repriziraju’ li, međutim, Split, uvjeren je u pozitivan ishod.

– Alkar jest malo hendikepiran ozljedama. Nema Kanaeta koji im daje energiju te kapetana Modrića, dakle dva bitna igrača u rotaciji. Ali kod njih se sve vrti oko američkog razigravača Browna, imaju i odličnog šutera Markulina, zatim mladog Marića i našeg Ljubu Šamadana koji im je donio to jedno iskustvo, a tu je i dobar centar Vučić, koji nam je zadavao problema u Šibeniku. Respektiramo ih kao ekipu, ali ako uđemo s energijom koju smo pokazali protiv Splita, s onakvim voljnim momentom i borbenošću mislim da imamo jako dobre šanse u Sinju – poručio je pomoćni trener Šibenčana.

Narančasti će po svemu sudeći biti kompletni protiv Alkara. U sastav se, dakle, vraća i Slavica, a hoće li i koliko će igrati, odlučit će se nakon večerašnjeg treninga.

Izvor: Šibenski portal

Share: